2. liga

Na sportu je nejhezčí ta závěrečná siréna při vítězství a následná oslava, myslí si Ondřej Gába z Písku

Hokejbalisté z Písku v minulé sezóně zvítězili ve druhé lize divize Čechy Jih. Společně s Ondřejem Gábou jsme se podívali do minulosti a zhodnotili loňskou sezónu. Zároveň jsme se přesunuli k tématům ohledně nové sezóny. Můžete se dozvědět, jak se písečtí hokejbalisté připravují.

Příprava je již několikátým rokem ryze individuální

Pojďme se ještě nakrátko zastavit u předchozího ročníku druhé ligy. Jak byste sezónu zhodnotil?

Po vítězství v dlouhodobé základní části přišel i hladký průjezd play off, který byl zakončen titulem v nejkratším možném termínu, tudíž nelze hodnotit jinak než maximálně pozitivně. Podařila se nám odveta za loňské nepovedené finále a pohár je zpět na správném místě.

Po dlouhé pauze se již brzy vrátíme k soutěžím hokejbalu. Bude před sezónou probíhat nějaká příprava?

Příprava je již několikátým rokem ryze individuální. Mladí kluci bez závazků se připravují neustále. My starší postupujeme již s rozvahou. Na začátku července vždy jádro týmu absolvuje soustředění na Orlíku, kde zjistíme skutečné hranice, co tělo dokáže vydržet, a z toho pak čerpáme celou sezónu.

2. Ligu na jihu Čech v sezóně 2023/24 ovládli hokejbalisté z Písku. Zdroj fotky: HC ŠD Písek.

Možná nejdůležitější cíl je, aby se nám vyhýbala zranění

Popřípadě jestli už víte, jak budete během sezóny trénovat?

Trénovat se bude, jak jsem již zmínil, čistě individuálně. Maximálně pak na jaře, až půjde sezóna do finále, tak se příprava zintenzivní. Zapojíme pár předzápasových tréninků a budeme se hlavně věnovat strategickým meetingům ve zbrusu nové chatě u hřiště.

Naše čtenáře by určitě zajímalo, jaké máte očekávání pro nadcházející ročník.

Očekávání jsou vždycky ta nejvyšší, to je bez diskuze. Na sportu je nejhezčí ta závěrečná siréna při vítězství a následná oslava. V tom jsme sakra silní, a to nás drží pospolu. Jsme mimořádně silná slavící generace a geniální parta.

Samozřejmě nemůžu opomenout i dílčí cíle, to je částečná generační obměna, kdy již naši mladí kluci za nás vezmou důležité momenty a stanou se z nich správní lídři do budoucna, kdy na ně budeme už koukat z již zmíněné chaty. Možná nejdůležitější cíl je, aby se nám vyhýbala zranění a všichni jsme to ve zdraví přežili. Vždyť jde hlavně o zábavu.

Tabulka 2. Liga - Morava Jih

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
Eagles Brno
0 0:0 0
2
HBC Flyers Jihlava
0 0:0 0
3
HBC Hodonín
0 0:0 0
4
HBK Bulldogs Brno B
0 0:0 0
5
JVSK SLZA Okříšky
0 0:0 0
6
SK Jihlava
0 0:0 0
7
SK Sudoměřice
0 0:0 0