Extraliga juniorů

Věříme, že teď oba zápasy vyhrajeme a v Kladně rozhodneme, prozradil David Čacký

S kladenským juniorem Davidem Čackým jsme probrali aktuální sezónu Extraligy juniorů. Prozradil nám, jak se Kladnu povedla nadstavbová část, detaily zápasů play off. Čím to je, že se Kladnu povedlo postoupit do finále, a jak se budou připravovat na druhý víkend finálové série.

Určitě to velice pomohlo psychice

Vraťme se ještě k nadstavbové části A extraligy juniorů, ve které se Kladno umístilo na třetím místě, a tak postoupilo do play off. Jak byste zhodnotil působení vašeho týmu v této fázi soutěže?

Nadstavbou jsme nakonec prošli velice dobře, ale byli jsme na několika zápasech oslabeni zraněními a tím, že někteří hráči hráli za A-tým. Zápas, který se mi hned vybaví, je zápas v Berouně, kde jsme ubojovali velice důležité dva body i ve slabší sestavě.

Do čtvrtfinálové série jste dostali soupeře z předkola HBC Pardubice. Sérii jste zvládli 2:0. Co bylo klíčovým faktorem vítězství ve čtvrtfinále?

Hlavním faktorem bylo, jako ve všech zápasech, to, jak se podporujeme a držíme při sobě. Z Pardubic bylo vážně cítit, že chtějí vyhrát a postoupit dál, ale trenéři nás výborně na soupeře připravili, a díky tomu jsme čtvrtfinále prošli bez prohry.

V semifinále na vás narazila Elba DDM Ústí nad Labem, obhájce vítězství z loňského ročníku. Sérii jste zvládli nejkratším možným způsobem, 3:0 na zápasy. Ve všech zápasech jste se dostali rychle do vedení. Jak moc to bylo důležité?

Určitě to velice pomohlo psychice, ale hlavně jsme měli Elbě co vracet za minulou sezónu, kdy nás v semifinále vyřadili. Tyhle zápasy patřily mezi jedny z nejlepších v sezóně, vyhráli jsme sérii 3:0 a dostali jsme kladenskou juniorku po devíti letech do finále.


Druhý finálový zápas jsme měli lépe nastavené hlavy

Ve finálové sérii jste se střetli s dalším soupeřem z Pardubic, a to Svítkov Stars. První finálový zápas jste prohráli 4:2. Co rozhodlo tento duel?

Je těžké mluvit o tom, co vlastně byl ten hlavní problém, ale oproti dřívějším utkáním jsme se méně podporovali, byli jsme zbrklí a uspěchaní. Možná to bylo stresem nebo něčím jiným. Jak říkám, je těžké to popsat.

Ve druhém zápase jste padli až na nájezdy, 3:2ss. Jak byste druhý zápas zhodnotil?

Druhý finálový zápas jsme měli lépe nastavené hlavy a šli jsme si pro výhru, ale bohužel jsme měli méně štěstí. Zápas byl velice vyrovnaný, chvílemi jsme i tlačili a měli jsme na to vyhrát.

Už tento víkend pokračuje finálová série v Pardubicích. Co budete chtít zlepšit do dalších zápasů?

Celý týden se budeme připravovat a o víkendu předvedeme to nejlepší, co umíme. Věřím, že vyhrajeme oba zápasy a v Kladně rozhodneme.