Extraliga juniorů

Svítkov dvakrát vyloupil kladenskou arénu a je krůček od vítězství juniorské Extraligy

Po vyřazení Brna, Berouna a Plzně se Svítkov přiblížil k triumfu nad dalším soupeřem. V obou úvodních finálových duelech Kladno padlo a na pardubické půdě bude za týden odvracet konec série. Zvládne Svítkov poslední krok, nebo se Kladnu podaří zvrátit vývoj a dojde si pro pátý zápas?

Finále

Svítkov zvítězil nejprve v základní hrací době, poté také v nájezdech, stav série 0:2

Letošní Extraligu juniorů uzavírá série mezi Kladnem a Svítkovem. Výhodu domácího hřiště měli jako první Rysové díky lepšímu postavení před začátkem play off. Domácí fandové byli také zprvu spokojenější. Už ve třetí minutě otevřel skóre zápasu z přesilové hry Bauer. Necelé dvě minuty před koncem vyrovnal hostující Bláha. Svítkov navázal hned po změně stran a zásluhou Černého otočil skóre. Ve 22. minutě přišlo další vyrovnání. O nerozhodný výsledek se postaral domácí Schönherr. Závěr třetiny opět patřil hostům, když Shejbal obnovil vedení. Po třech minutách hry ve třetí třetině navýšil náskok hostujícího mužstva Kábrt. Výsledek 2:4 se už neměnil a první finálové vítězství připadlo Svítkovu, který se do bitvy o titul probil až z předkola.

Pozápasový komentář trenéra Svítkova Martina Hlavsy: „Kladno dobře vstoupilo do utkání a my působili zaskočeně. Hrál se kvalitní hokejbal a rozhodovaly maličkosti. Zápas jsme si však hlídali a po zásluze ho dovedli do vítězného konce. Potřebujeme lepší disciplínu, Kladno má skvělé přesilovky.“

Na sobotní zápas navázala nedělní odveta na stejné adrese. Kladno znovu vstoupilo do zápasu lépe, a tentokrát vedlo už ve druhé minutě. O první branku se postaral Šimůnek. První třetina napodobila úvodní duel a po brance Matýse se šlo do kabin za nerozhodného stavu. Ve druhém dějství padl jediný gól. Početní výhodu Kladna využil Rod a vrátil domácím vedení. Ve 41. minutě se podařilo vyrovnat Shejbalovi. Více gólů už nepadlo a po nevyužitém prodloužení došlo i na samostatné nájezdy. Na straně Rysů proměnil pouze Marek Daníček. Za hosty nejprve prostřelil gólmana Kantor, rozhodující zásah zapsal Bláha a navrch se prosadil i Koudela. Nájezdová loterie přinesla druhý bod v sérii Svítkovu, který je po výhře 3:2 krok od zdvihnutí mistrovské trofeje. Ukončit letošní sezónu navíc mohou jeho hráči na domácí půdě v Pardubicích, kam se finále přesouvá už příští sobotu.

Pozápasový komentář trenéra Svítkova Martina Hlavsy: „Těžký zápas, podmínky vlivem deště byly složité. Kladno skoro celý zápas vedlo. My jsme však hodně tlačili a měli hodně šancí. Myslím, že jsme hráli líp jak v sobotu, ale měli horší koncovku. V nájezdech jsme si počínali líp a Koudy odšpuntoval druhou výhru. Bude to ještě náročné finále, ale s víkendem jsme nadmíru spokojeni. Jdeme krok po kroku, teď se připravíme na sobotní zápas. Věříme, že poslední.“