Extraliga juniorů

Jako pokaždé jsou oslavy nějakého úspěchu neuvěřitelné a moc si je vždy užíváme, neskrývá Adam Korec

Extraliga juniorů skončila a má svého vítěze. Tím se stali junioři ze Svítkova, kteří ve finále porazili Kladno poměrem 3:0 na zápasy. Jak série probíhala, co hrálo důležitou roli, jaká byla atmosféra a jak je titul oslavován, jsme se dozvěděli od mistra Adama Korce, který je kapitánem týmu.

Tohle se prostě musí zažít, abyste věděli, jaké to je

Jaký je to pocit, když vyhrajete Extraligu juniorů?

Je to neuvěřitelný pocit, ale je to těžké popsat. Tohle se prostě musí zažít, abyste věděli, jaké to je. Už před sezónou to byl jeden z cílů, když nevyšla Extraliga, tak byl cíl jasný. Takže teď si to moc užíváme.

Kdybychom se podívali do minulosti na 1. zápas finálové série, co podle Vás tento duel rozhodlo?

Sice jsme rychle prohrávali, ale i tak jsme v sebe věřili a pokračovali v tom, co nám trenéři řekli. Rozhodl určitě náš gólman, který celé play off chytal výborně. Když se nám nedařilo, tak jsme se o něj mohli opřít. V neposlední řadě rozhodlo samozřejmě to, že Koudy (Tomáš Koudela, pozn. red.) dokázal ve všech třech zápasech uhlídat Marka Daníčka.

Do druhého zápasu jste tedy šli s vedením v sérii. V zápasu jste dvakrát prohrávali a vyhráli jste až na nájezdy. Jak byste tento zápas zhodnotil?

Velkou část zápasu jsme byli lepší, ale trápila nás koncovka, ale když jsme prohrávali 2:1, tak se nám nedařilo dostat do tlaku. Naštěstí máme Šejbiče (Filip Shejbal, pozn. red.), který vždy pošle na bránu nějaké nahození (Šejbičovku), které tam prostě spadne. Po gólu na 2:2 už to byl vyrovnaný a opatrný zápas, kde nikdo nechtěl udělat chybu. Tak se zápas dostal až do nájezdů, kde jsme si to pohlídali a vyhráli.

Ve Svítkově je nejlepší atmosféra v republice

Na 3. duel se série přesunula do Pardubic, na vaše domácí hřiště. Jaká byla fanouškovská podpora?

Jako vždy ve Svítkově je výborná atmosféra. Pod taktovkou Marwina se i dost fandilo, ale ve Svítkově je prostě nejlepší atmosféra v republice.

Co bylo dle vašeho názoru klíčovým faktorem 3. finálového duelu?

I když jsme vedli 2:0 na zápasy, tak jsme to nepodcenili a makali jsme. Od začátku zápasu jsme byli lepší a Kladno jsme k ničemu nepouštěli. Celý zápas jsme hráli týmově a bez chyb, které Kladno dělalo a my jsme je proměňovali.

Ten jste tedy zvládli v poměru 6:1 a mohli jste slavit. Jaké byly, popřípadě jaké jsou oslavy mistrovského titulu?

Jako pokaždé jsou oslavy nějakého úspěchu neuvěřitelné a moc si je vždy užíváme.

Svítkovští junioři v letošní sezóně ovládli nejvyšší mládežnickou soutěž. Jako kapitán je k tomu dovedl Adam Korec. Autor fotky: Petr Král.