Reprezentace

Turnaj se vydařil, hlásí spokojeně člen reprezentace U15 Jakub Peřina

Minulý víkend se v Praze odehrál mezinárodní přátelský turnaj reprezentací do 15 let. Český výběr měl zastoupení ve dvou týmech, červených a modrých, a třetím účastníkem byla švýcarská reprezentace. Vítězem se stal český modrý tým. Jeho útočník Jakub Peřina hodnotí celý průběh turnaje.

Většinu kluků znám z kempů a soustředění

Jakube, minulý víkend se v pražské SPM aréně uskutečnil mezinárodní přátelský turnaj reprezentací do 15 let. Ty jsi byl členem modrého českého výběru a obsadili jste konečné první místo. Jak se zpětně za celým turnajem ohlížíš?

Myslím, že díky dobré organizaci se turnaj vydařil. S většinou hráčů jsem už někdy hrál, takže se mi hrálo dobře. Většinu kluků znám z kempů a soustředění, rád jsem je viděl.

Všechna tři utkání se hrála v krátkém časovém úseku. Jak byly zápasy fyzicky náročné?

Hráli jsme na čtyři lajny, mezi střídáními jsem si mohl odpočinout, takže to bylo v pohodě, jen v hale bylo vedro.

Proti českému červenému týmu jsi vstřelil dvě branky a pomohl k vítězství 6:1. Z toho jedna padla z přesilovky a druhá po krásné kombinaci v útočném pásmu. Jak se ti zamlouvala spolupráce a podpora od kluků ve vaší lajně?

S kluky se mi hraje dobře. Na jeden z gólů mi přihrával Vojta Vodehnal, se kterým hraji v mém týmu Ježci Heřmanův Městec, a během sezóny to takhle máme často: jeden nahraje a druhý dá gól.

Druhý zápas proti Švýcarům jste také ovládli, ale v poslední třetině soupeř zapnul a podařilo se mu vstřelit během pěti minut čtyři branky. Jak bylo těžké udržet v zápase koncentraci a soupeři nedovolit utkání ještě více zdramatizovat?

Měli jsme velký náskok a věřili jsme, že vyhrajeme.


Rád bych se dostal do reprezentace

Na turnaji jsi zaznamenal celkem 4 body za tři vstřelené branky a jednu asistenci. Jak jsi byl se svým výkonem a předvedenou hrou spokojen?

Byl jsem spokojený, dařilo se mi.

Na klubové úrovni hraješ Ligu starších žáků v klubu Ježci Heřmanův Městec. Jak velký vnímáš rozdíl v tempu a kvalitě mezi ligou a mezinárodní úrovní, a jak je náročné to vydržet?

Během celé sezóny jsem hrál za starší žáky i za dorost, takže jsem na takové tempo zvyklý. Zápasy mi přišly kvalitou jako extraliga dorostu.

Příští rok se bude konat mistrovství světa hráčů v kategorii U16 v České republice, v Hradci Králové. Máš v sobě motivaci se na tento šampionát probojovat?

Byl bych rád, kdybych se do reprezentace dostal.