CROSSDOCK Extraliga

V Hostivaři se snažíme na Extraligu co nejlépe připravit, hodnotí přípravu reprezentant Ondřej Kubeš

Již nadcházející víkend nás čeká v Kladně Páňa Cup. Představí se na něm také juniorská reprezentace, která se příští rok zúčastní Mistrovství světa ve Švýcarsku. Základním kamenem obrany juniorské reprezentace je také hostivařský Ondřej Kubeš, který bude v Extralize bojovat za Hostivař.

Jak se Hostivař připravuje na svůj první extraligový ročník, jak se Ondra těší na víkendový turnaj a jaké jsou jeho cíle se dozvíte v rozhovoru, který nám šikovný obránce poskytl.

O prázdninách třikrát s hokejkou

Ondro, o víkendu Vás čeká Páňa Cup. Jak se na tento turnaj v reprezentačním dresu těšíte?

Těším se hodně. Za prázdniny jsem měl hokejku v ruce tak třikrát, takže už mi to celkem chybí. Doufám ale, že i po takhle dlouhé pauze jsem neztratil své měkké ruce.

Jak vidíte své šance na účast na Mistrovství světa juniorů ve Švýcarsku?

Tak samozřejmě věřím tomu, že se do Švýcarska dostanu. Jinak by asi ani nemělo smysl na takovéhle akce jezdit.


Mistrovství světa raději v původním termínu

Myslíte si, že odložení šampionátu o rok Vám pomůže dostat se do závěrečné nominace, nebo byste radši odehrál Mistrovství světa v původním termínu?

Kdyby to bylo na mně, tak v původním termínu. Přes zimu jsme měli dost výživnou přípravu v Hostivaři i na Kertu. Cítil jsem se na jaro výborně připravený. Teď bude vše od začátku, ale takový je život.

Hostivař bude od letošní sezóny extraligová. Myslíte si, že fakt, že budete nastupovat v nejvyšší soutěži Vám může pomoct na závěrečný šampionát?

Pokud budu mít dostatečné herní vytížení, tak určitě ano.


V Hostivaři nic nepodceňujeme

Jak se Hostivař připravuje na extraligový ročník? Liší se příprava od minulých let?

Oproti loňsku je příprava s A-týmem náročnější po všech stránkách. Snažíme se na extraligu připravit, jak nejlépe umíme. Nic nepodceňujeme.

Budete mít střídavé starty do nižší soutěže pro větší vytížení?

Určitě ne. Letošní sezóna v Hostivaři bude sama o sobě dost náročná. Jestli se chceme v Extralize dostat do play off, tak nás čeká tvrdá práce.