Extraliga juniorů

Odstartovala Extraliga juniorů! Šlágr kola mezi posledními dvěma šampiony ovládl Svítkov.

První hrací víkend juniorské soutěže je minulostí. V novém formátu se v základní části potkají všechny týmy, a několik favoritů na sebe tak narazilo hned v prvním kole. Nejnapínavějším duelem byl souboj loňského a předloňského držitele mistrovského titulu.

Plzeň na úvod soutěže přetlačila Pardubice, Hostivař bodovala v Hodoníně

Plzeň na úvod soutěže přetlačila Pardubice. První třetina změnu skóre nenabídla, ale ani ne minutu po změně stran už skóroval plzeňský Kraus, když potrestal vyloučení hostů z konce předchozího dějství. Odpověď se nedostavila, naopak ve 23. minutě navýšil vedení Mečounů Němčák a o necelé čtyři minuty později navázal Král. Za Pardubice korigoval výsledek Dominik Lang. Vstup do třetí třetiny se znovu lépe vydařil domácím, kteří po přesilovkovém gólu Chána vedli opět o tři branky. Lang poté druhou trefou pouze upravil skóre na konečných 4:2 v poslední minutě utkání, a na více tak hostům nezbyl čas.

Z náročného výjezdu do Hodonína si Hostivař přivezla plný počet bodů. Dlouho byl blíže úspěchu domácí celek. Dominik Švec nejprve otevřel skóre zápasu ke konci první třetiny, následně sám navyšoval skóre ve 21. minutě na dvoubrankový rozdíl. Odpověď hostujícího mužstva na sebe tentokrát nenechala dlouho čekat. Michkovi na snížení stačilo neuvěřitelných sedm vteřin. Ještě před druhou sirénou navíc vyrovnal Hradil a rozhodnout musela třetí třetina. V ní padl jediný gól z hokejky Michala Mikšovského, a to už 50 sekund po úvodním vhazování. Hosté zbytek třetiny udrželi bez inkasované branky a odvezli si zpět do hlavního města první body do letošní sbírky.


Obhájce titulu ze Svítkova využil výhodu domácího prostředí, Ježci uhájili svůj svatostánek

V Heřmanově Městci bojovali Rebelové, nakonec ale podlehli těsně 4:3. Vyrovnanou první třetinu odstartoval v šesté minutě Musílek. Za pouhých 18 vteřin přidal další zářez do brány Pražanů Sedlák. Zbytek úvodního dějství už patřil Rebelům. Klofát nejprve snížil a v 15. minutě dokonce srovnal. O vítězi nerozhodla ani druhá patnáctiminutovka, při které diváci gól neviděli. Ježkům nakonec pomohla vyloučení soupeře, která potrestali hned ve dvou případech. V obou to byl znovu Josef Sedlák, čímž završil hattrick a zajistil svému týmu úspěšný vstup do nového ročníku. Za Rebely mezitím snížil pouze Koch a bez dalšího gólu už na domácí tým dosáhnout nezvládli.

Obhájce titulu ze Svítkova využil výhodu domácího prostředí v tuhé bitvě proti Ústí nad Labem. Střet favoritů odstartoval gólem v deváté minutě hostující Šimic. V závěru úvodní třetiny Elba navýšila vedení zásluhou Douchy, který potrestal vyloučení na straně soupeře. Po změně stran pomohla početní výhoda také domácím, když na rozdíl jedné branky snížil Kantor. Nadějný výsledek vydržel Svítkovu pouze do 24. minuty, kdy gólmana Černého prostřelil Kučera. Domácí se ještě před druhou přestávkou zmohli na kontaktní branku. Tentokrát se radoval kapitán Král. Těsné vedení hosté drželi až do 44. minuty, kdy domácí střídačku rozjásal podruhé v utkání Kantor. Svítkov pak v prodloužení výsledek zápasu otočil. V 50. minutě rozhodl o vítězství 4:3 druhou trefou Ondřej Král.


Tabulka Extraliga juniorů

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
HBC Plzeň
2 6:3 6
2
Ježci Heřmanův...
1 4:3 3
3
SK Kelti 2008
1 3:2 3
4
HBC Hostivař
2 4:4 3
5
HBC Pardubice
2 3:4 3
6
HBC Svítkov Stars...
1 4:3 2
7
Elba DDM Ústí nad...
2 3:5 1
8
HBK Bulldogs Brno
0 0:0 0
9
HC Kert Park Praha
0 0:0 0
10
SK Rebel Praha
1 3:4 0
11
HBC Kladno
1 2:3 0
12
HBC Hodonín
1 2:3 0