CROSSDOCK Extraliga

Nová sezóna startuje! Jak bude vypadat první kolo v Extralize a 1. Lize?

Nová sezóna pomalu klepe na dveře. Již první zářijový víkend se hráči i diváci mohou těšit na první ligové souboje, a to téměř po půl roce. Kdo a s kým se střetne v prvním kole v Extralize a 1. Lize mužů? To se dozvíte ve stručném přehledu.

Extraliga

HBC Most vs. TJ Snack Dobřany

Most má za sebou kvalitní prověrku v podobě účasti na kladenském Páňa Cupu. Očekávat se navíc dá první ligový start velezkušeného beka Jana Pospíšila v dresu Mostu, kterému premiéru na jaře zhatila pandemie. Dobřany mají za sebou úvodní ročník v Extralize, a i díky posílení kádru a tradičně mladému, dravému týmu si můžeme být jisti, že nebudou hrát druhé housle. Most může využít mírnou výhodu domácího prostředí a povrchu.

Elba DDM Ústí nad Labem vs. HBC Plzeň

Ústí se i v příští sezóně bude moci opřít o produktivního reprezentačního útočníka Lukáše Soukupa, kterému jistě bude znovu statně konkurovat kometa loňského ročníku, jednadvacetiletý kanonýr Jiří Tomáš. Na druhé straně Plzeň se musí potýkat s odchodem Martina Kunzmanna, jenž vyrazil vstříc novému angažmá ve Švýcarsku. Ústí i Plzeň nemívají malé ambice, na výraznější týmový úspěch však delší čas čekají. Hned na úvod se můžeme těšit na hokejbal se značkou velmi kvalitní.

HBC Kladno vs. TJ KOVO Praha

Nebýt anulování zbytku minulé sezóny, mohlo Kladno dojít velmi daleko. Vždyť z 15 odehraných zápasů dokázalo hned 13 vyhrát a zapsalo suverénně nejlepší skóre. Kladno se i v příští sezóně bude moci opřít o stabilní kádr nabitý reprezentanty. Pražané se v novém ročníku Extraligy budou jistě chtít pohybovat v jiných vodách než v té minulé a budou chtít zapomenout na fakt, že z 15 utkání urvali jediné vítězství. Přesto se dá očekávat, že Kladno bude dominovat.

HBC Autosklo H.A.K. Pardubice vs. Hbk Karviná

Pardubice se ani pro příští sezónu netají těmi nejvyššími cíli. Svěřenci reprezentačního trenéra Mašíka budou tradičně těžit z kvalitní letní přípravy a atletického pojetí hokejbalu. Ukázkou dobré práce klubu je i řada reprezentantů, která za Autosklo nastupuje. Karviná si v minulé sezóně nevedla vůbec špatně a vyhrála více než polovinu zápasů. V novém ročníku bude těžit z posil ze Sudoměřic, které vymizely z extraligové mapy. Kompletní přehled extraligových přestupů vám brzy přineseme v samostatném příspěvku.

HC Kert Park Praha vs. HBC Hradec Králové 1988

Kert Park, vinou nedohraného minulého ročníku stále úřadující mistr ligy, prošel před rokem výraznou obměnou, kdy příležitost dostala řada juniorů. Nejinak tomu bude také v příští sezóně, kdy však tým bude doplněn o zkušené mazáky. Hradec, který loni taktéž vykazoval stoupající formu, může být v nové sezóně černým koněm soutěže. Obrovskou chuť hrát projevil i přes zdravotní obtíže i legendární Petr Novák, který dokáže tým jistě zdravě nabudit.

V úvodním kole se do hry nedostane Letohrad a nováček z Hostivaře.

1. Liga

HBC Malenovice vs. HBC Prachatice Highlanders

Malenovice, v loňském ročníku hrající na hranici play off, se budou moci opřít o hráče s extraligovými zkušenostmi, kteří v minulých sezónách nastupovali právě v klubech z nejvyšší soutěže. Prachatice se mohou mimo jiné pyšnit třeba posilou v podobě juniorského reprezentanta Matyáše Malechy, který bude v klubu nastupovat v rámci hostování z Dobřan a letitými zkušenostmi z druhé nejvyšší soutěže.

HBC Autosklo H.A.K. Pardubice "B" vs. HBK Bulldogs Brno

Pardubické béčko vzniklo za účelem zapojení mladších hráčů, plejerů na hranici sestavy případně na rozehrání se po návratu z marodky a může se pyšnit poměrně širokou základnou. O šíři kádru se dá podobně hovořit také v případě Buldoků. Do hry mohou být zapojeni junioři, případně hráči z B týmu hrající 2. Ligu.

SK Kometa Polička vs. HBC JTEKT Svítkov Stars Pardubice

Zajímavý souboj východočeských celků hned na úvod soutěže. Tradiční účastník druhé nejvyšší soutěže, v jehož kádru se za ta léta vyskytlo mnoho zajímavých jmen, zkříží hokejky s ambiciózním Svítkovem. Ten se může dlouhodobě opírat o skvělou práci s mládeží a mladšími hráči, skvěle se navíc prezentoval na nedávném ALPA poháru.

HBC Plzeň "B" vs. SK Suchdol nad Lužnicí

Podobný projekt jako v případě pardubického „béčka“. Dá se očekávat, že za rezervní tým Mečounů budou nastupovat zejména mladší hráči a hráči pohybující se na hraně sestavy. Suchdol s první ligou zkušenosti má, v roce 2013 dokonce v baráži marně bojoval o extraligovou příslušnost.