CROSSDOCK Extraliga

Kert Park řešil změny v kádru. V létě jsme museli být dost aktivní, přiznává trenér Kuna

Budou útočit na čtvrtý titul v řadě. Svěřenci kolem trenéra Kert Parku Davida Kuny se už připravují ve finální fázi letního drilu na sezónu, která doufejme přinese hladký a co nejméně komplikovaný průběh. Přeje si to také úspěšný kouč z Lužin, který přidává další hodně zajímavé novinky z klubu.

Nečekaný konec sezóny urychlil rekonstrukci

Začněme nejprve otázkou na vaše nové krásné hřiště. Pomohla k jeho výstavbě i předčasně ukončená sezóna?

My jsme čekali, jak nám dopadne žádost o dotaci na náš projekt, který jsme chtěli realizovat. V té chvíli ale nějak vypukl koronavir, následně se nám žádost schválila, takže už jsme jen podstatě čekali, jak to dopadne se soutěžemi. Ne jenom s mužskou, ale i s mládežnickými, abychom žádné naše mužstvo nepřipravili o domácí hřiště. Když se poté rozhodlo tak, jak se rozhodlo, řekli jsme si, že není potřeba čekat do léta a do rekonstrukce jsme se pustili dříve.

Původní hřiště ale slouží dál, že?

Přesně tak a moc nás to těší. Naše rekonstrukce šla ruku v ruce s tím, že jsme naše původní hřiště poskytli Rebelům Praha, kam jsme kompletní hřiště přestěhovali. Týden na to už jsme začali stavět naše nové, které jsme od zhruba 10. června začali kompletně využívat.

Nabízí něco, co jinde není?

Klíčové jsou pro nás nové mantinely, které jsou i na Kladně. Obecně pak plexi, které je podél celého hřiště, což mají vlastně kromě Kladna ještě v Dobřanech, Hradci, v Plzni a teď i my. Jsme rádi, že se nyní i naše hřiště řadí mezi ta kvalitní extraligová. Hře obecně to přidá, bude se hrát rychleji a míček tolik nebude vypadávat mimo hrací plochu, takže se bude méně přerušovat, a to je také velké plus. Všechno tohle, věříme, přinese další zlepšení naší hry.

Trénujete tedy hru na novém hřišti? Především souhra s plexi vám může hodně pomoct, že?

Souhlasím. Nebudu konkrétní, ale ano, trénujeme to. Především to nastřelování do útočné třetiny, kdy se míček v určitých místech odráží vždy do stejných míst, to může být plusem. Jsou to místa, odkud se mohou rozhodovat zápasy a my se to chceme naučit.


Kert Park po anulování sezóny 2019/20 zrekonstruoval hřiště a bude chtít sázet i na "specifické" plexi. Zdroj fotky: fcb HC Kert Park Praha.

Konec hostování, příchod (staro)nových tváří

Pojďme k vašemu kádru. Několik mladíků, kteří u vás hostovali z Hostivaře, se vrací do svého mateřského klubu, jenž přebírá Extraligu po Sudoměřicích. Je to pro vás velká komplikace směrem k týmu a jak se na nový celek v nejvyšší soutěži díváte?

Myslím si, že by si to mužstva měla vybojovat sportovní cestou, protože i my jsme to tak museli udělat a nebylo to vůbec jednoduché. Ale my jsme s tím museli počítat, že ambiciózní klub, jako je Hostivař, jednou Extraligu hrát bude. Takže z hlediska budoucnosti je možná lepší, že to přišlo už teď. Pro nás to znamenalo jediné, tedy usilovnou manažerskou práci během celého léta. Do týmu přivádíme nové hráče, ale není tajemstvím, že se vrací i některé známé tváře, kteří už dříve skončily.

Můžeme být už konkrétní?

Určitě, přichází mistr světa ze Slovenska Lukáš Horváth, který se vrací do hokejbalu po zranění. Jednali jsme ale i dál, takže toto nemusí být poslední hráč ze Slovenska, který k nám přijde. Detaily ale zveřejňovat ještě nebudeme. Druhé důležité jméno je pro nás Lukáš Lhota z Mladé Boleslavi. Měli jsme o něho velký zájem z hlediska dlouhodobé spolupráce. Vrací se také Radovan Dejneka, čerstvý mistr slovenské Extraligy. Oslovil nás i Petr Dulava, který by se chtěl zapojit nazpátek.

A otázka na závěr konkrétně na Vás. Myslím si, že tolik volna od hokejbalu jste už dlouho nezažil. Jak se těšíte na první extraligové střetnutí po tak dlouhé pauze?

(usmívá se) Je to tak, tolik volných víkendů, co jsem měl od nějakého dubna do června, jsem neměl už hodně dlouho. Člověk si říkal, že nemá vůbec co dělat. Když se poté uvolnila alespoň trochu ta opatření, tak to už bylo pochopitelně lepší, ale natěšenost na první utkání a start sezóny je samozřejmě u každého z nás velká. Věřím, že nová sezóna začne tak, jak má a nebudou do ni vstupovat nějaké karantény. Pevně doufám, že k tomu začneme přistupovat racionálně, něco se mi zdá přehnané, možná místy až hektické.