CROSSDOCK Extraliga

Snažíme se být konkurenceschopní každému týmu, říká útočník Martin Krejčí

Hokejbalisté Mladé Boleslavi vstoupili do nového ročníku Extraligy jako její nováček a po třech odehraných zápasech se drží na osmé pozici. Útočník Tygrů Martin Krejčí prozrazuje, jak se tým s touto rolí vyrovnává, jak si zvykají na nové tempo hry a na čem musí v dalších utkáních zapracovat.

Extraliga hokejbalu byla v Mladé Boleslavi po dvaceti letech

Martine, v novém ročníku nejvyšší hokejbalové soutěže máte za sebou odehrané tři duely, ve kterých jste zaznamenali jedno vítězství a dvě prohry. Jak se za těmito souboji zpětně ohlížíte?

Zápas s Hradcem jsme začali dobře, dali jsme první branku, což nás uklidnilo. Zanedlouho jsme přidali druhou branku a zdálo se, že máme utkání pod kontrolou, jenže Hradec po minutě utkání zdramatizoval na 1:2. V tu chvíli se hra přelévala ze strany na stranu, nakonec jsme si vypracovali střelecké možnosti my a přidali tři góly. Pomohli jsme si i přesilovou hrou. Poté nás Hradec zatlačil a vstřelil nám tři branky během dvou minut, ale nakonec jsme to dokázali ubránit a brali všechny tři body.

Na druhé utkání proti Plzni se všichni těšili, Extraliga hokejbalu byla v Mladé Boleslavi po dvaceti letech, ale bohužel zápas se nám vůbec nepovedl, hlavně ve druhé třetině, když nám Plzeň vstřelila čtyři branky a bylo po zápase. My jsme nedokázali dodržovat systém hry a Plzeň si v útočném pásmu dělala, co chtěla.

Další zápas nás doma čekaly Pardubice; na ně jsme si věřili, že můžeme získat nějaké body, ale bohužel nás srazilo opět to, co jsme si říkali, že nesmíme dělat – a to být vylučovaní. Pardubice přesilovky využily, a nám už se to bohužel dohnat nepodařilo. Při hře pět na pět si dovolím říct, že jsme byli v utkání o něco lepší, ale bohužel body jsme nezískali.

V sobotním utkání jste s Pardubicemi drželi krok více než polovinu zápasu, nicméně poté převzal soupeř otěže a vyhrál. Jak se z vašeho pohledu utkání vyvíjelo?

Jsme hrozně moc vylučovaní a Pardubice to bohužel potrestaly. Jinak, nebýt tolika vyloučení, odehráli bychom kvalitní utkání a soupeře bychom určitě více potrápili.

Jsou vaše oslabení jednou z věcí, na které musíte ještě více zapracovat? A co budete potřebovat na vaší hře pozměnit?

Musíme zapracovat hlavně na tom, abychom nebyli vylučovaní. Zatím každý zápas máme přibližně šest vyloučení, a to je hrozně moc. Extraligové týmy tyto situace využívají. Pokud takhle budeme hrát dál, body bohužel sbírat nebudeme.


Silné stránky jsou především v individualitách

Na rozdíl od jiných extraligových mužstev už máte za sebou jedno vítězství. Jaký potenciál vidíte ve vašem mužstvu a jaké jeho silné stránky byste vyzdvihl?

Potenciál vidím určitě v tom, že hodně kluků v týmu je mladých a do budoucna perspektivních. Je jen otázka času, než si všichni na tempo zvykneme a začneme sbírat nějaké body. Silné stránky jsou především v individualitách, máme hodně šikovných kluků.

V nejvyšší Extralize jste letos nastoupili jako její nováček. Jak si zatím zvykáte na její tempo a nasazení?

Určitě je to pro nás těžké. Snažíme se být konkurenceschopní každému týmu, který proti nám nastoupí. Nasazení a tempo hry je úplně jiné než v první lize, tady rozhodují maličkosti.

Další zápas vás čeká příští týden na půdě Hostivaře, vicemistra z minulé sezóny. Jak tento zápas vyhlížíte? A věříte si na nějaký bodový zisk?

Na utkání s Hostivaří se těšíme, budeme se snažit v týdnu dobře potrénovat a připravit se na utkání. Řekneme si něco k systému hry, co na Hostivaři budeme chtít hrát, a určitě se pokusíme uhrát nějaké body, i když to bude velmi těžké.

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
HBC Hostivař
5 32:15 12
2
HBC Svítkov Stars...
4 26:13 12
3
HBC Plzeň
5 25:14 12
4
HBC Pardubice
5 20:11 12
5
HBC Kladno
5 14:9 10
6
HC Kert Park Praha
4 11:8 10
7
SK Hokejbal Letohrad
4 11:18 3
8
HBC Tygři Mladá...
4 12:23 3
9
HBC Hradec...
4 12:15 2
10
TJ Snack Dobřany
4 9:16 1
11
Elba DDM Ústí nad...
5 14:25 1
12
HbK Karviná
3 10:29 0