CROSSDOCK Extraliga

Do zápasu jdu vždy s tím, že chci vyhrát, hlásí před televizním soubojem Petr Vodvárka

O prvním říjnovém víkendu jsou na programu další zápasy CROSSDOCK Extraligy. Letohrad vyjede do Pardubic, kde bude bojovat před kamerami ČT sport Plus. Utkání už vyhlíží také Petr Vodvárka, který v naší nejvyšší hokejbalové soutěži nastupuje druhou sezónu a patří k nejproduktivnějším hráčům mužstva.

Jsme schopni si pro přesilovky dojít

Petře, na začátku letošní sezóny máte s Letohradem na svém kontě jednu výhru ze tří zápasů. Jak hodnotíte vstup do nového ročníku?

Těžko se to hodnotí. Marodka se nám táhne už od play-off a zároveň přibyli další 2–3 hráči, kteří zřejmě do podzimní části už nezasáhnou. Ale nemyslím si, že by zápasy s Kladnem nebo Plzní nešly vyhrát. Uvidíme, co přinesou další utkání.

Minulý víkend se vám nepodařilo navázat v domácím prostředí na předchozí výhru. Po druhé třetině jste měli těsný náskok, ale ve třetí jste inkasovali šest branek. Co se tam stalo?

Hráli jsme, co jsme chtěli. Zlomilo se to neproměněným TS a nevyužitou přesilovkou 5 na 3. Zkraje třetí části Plzeň dala dva góly a nám se do zápasu dostávalo špatně. Prostě pak už soupeř chtěl víc.

Podle statistik se vám ale daří přesilové hry. Zatím jste využili alespoň jednu v každém utkání a celkově máte padesátiprocentní úspěšnost. Vidíte početní výhody jako jednu z vašich silných stránek?

Určitě. Je to něco, na čem se dá stavět. Jsme schopni si pro přesilovky dojít a jsme disciplinovanější než naši soupeři. Zároveň se prosazujeme v přesilovkách ze všech pozic, takže zatím spokojenost.


Vyhodnotil jsem, že už je čas se podívat i do nejvyšší soutěže

V loňské sezóně jste se poprvé objevil v CROSSDOCK Extralize. Vrátil jste se do Letohradu, kde jste dříve působil v mládeži. Jak k tomuto návratu došlo?

Upeklo se to nějak v průběhu let. (smích) Navíc stárnu a prostě jsem vyhodnotil, že už je čas se podívat i do nejvyšší soutěže.

Ještě minulý rok jste kromě naší nejvyšší hokejbalové soutěže nastupoval také v 1. Lize a ve 2. Lize. Co je Vaší prioritou v letošní sezóně?

Letošní rok se budu snažit hrát hlavně v Letohradu s legendou Mírou Adamcem, občas možná za Svitavy. Bohužel pravidla nedovolují hrát za tři týmy zároveň, tak to odneslo Brno, které mám nejdál.

V sobotu se s Letohradem představíte v Pardubicích a tentokrát se utkání bude vysílat také na ČT sport Plus. Je pro Vás televizní zápas větší motivace, nebo to nevnímáte?

Do zápasu jdu vždy s tím, že chci vyhrát, takže to nic měnit nebude. Ale určitě je dobře, že se tento sport prosazuje i do televizních vysílání.

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
HBC Hostivař
5 32:15 12
2
HBC Svítkov Stars...
4 26:13 12
3
HBC Plzeň
5 25:14 12
4
HBC Pardubice
5 20:11 12
5
HBC Kladno
5 14:9 10
6
HC Kert Park Praha
4 11:8 10
7
SK Hokejbal Letohrad
4 11:18 3
8
HBC Tygři Mladá...
4 12:23 3
9
HBC Hradec...
4 12:15 2
10
TJ Snack Dobřany
4 9:16 1
11
Elba DDM Ústí nad...
5 14:25 1
12
HbK Karviná
3 10:29 0