CROSSDOCK Extraliga

Je to o přístupu a jak se k tomu postavíme, říká Ondřej Fárský

Nejvyšší CROSSDOCK Extraliga se naplno rozjede následující víkend. Hokejbalisté Karviné v nové sezóně ještě nebodovali a tuto nelichotivou bilanci budou chtít utnout již v sobotu, kdy na svém hřišti přivítají Svítkov Stars. Útočník slezského celku Ondřej Fárský hodnotí aktuální situaci svého týmu.

Tresty jsou jedním z našich největších problémů

Ondro, na začátku nového ročníku Extraligy máte odehrané dva zápasy. Nejprve jste hráli doma s Hostivaří a následně s Letohradem, také na domácím hřišti. V obou utkáních jste nezapsali žádný bod. Jak hodnotíte start a výkony vašeho týmu v sezóně?

Start sezóny určitě nebyl ideální, ale musíme si uvědomit, že jsme hned v prvním kole narazili na silného soupeře, který nám moc šancí nedal. Na rozdíl od zápasu s Letohradem, který sice skončil rozdílem čtyř branek, ale myslím si, že výkony obou týmů byly vyrovnané. Měli jsme i své šance, ale bohužel nám nepřálo štěstí. To, že jsme neměli moc přípravných zápasů, nám také moc nepomohlo k tomuto nepříznivému startu sezóny. Tým se potřebuje sehrát, což se bez dostatečné přípravy stává náročnější, ale sezóna je stále na začátku.

V utkání proti Hostivaři jste po první třetině prohrávali čtyřbrankovým rozdílem a poté už bylo složité zahájit obrat na svou stranu. Jak bylo podle vás obtížné proti takovému mančaftu obstát?

Obtížné to určitě bylo. Ať už jde o Hostivař nebo jiný tým, když po první třetině prohráváte o čtyři branky, takový náskok soupeři dává obrovskou psychickou výhodu, zatímco nás to postavilo do složité pozice, kdy jsme museli dotahovat. Snažíme se hrát za každého stavu až do konce, ale zvrátit se nám to už nepodařilo.

Duel s Letohradem se nesl v podobném duchu, kdy jste vstřelili první branku také až po čtvrtém inkasovaném gólu ze strany soupeře. Letohrad využil tři přesilovky a dokázal skórovat. Stojí vás tato oslabení hodně sil, které pak nezbývají na případný obrat ve váš prospěch?

Ano, tresty jsou jedním z našich největších problémů. Každé oslabení nás stojí spoustu sil, a to se pak odráží na naší hře. Musíme se snažit vyvarovat tolika trestům, abychom mohli hru lépe kontrolovat a mít více šancí na útočení.


Nerozehranost může hrát roli

Před začátkem sezóny se změnila trenérská pozice, kde Petra Popka nahradil Aleš Flašar. Jak se vám jeho přístup a metody zamlouvají? A jaké zkušenosti vám může předat?

Pan Flašar je velice zkušený trenér, který nás už měl možnost trénovat v jedné z minulých sezón, takže pro nás to není nic nového. Všichni jsme spokojeni jak s jeho přístupem, tak s metodikou.

V dalším kole vás čeká na domácím hřišti Svítkov, který zatím nebyl pokořen a neztratil žádný bod. Na co se budete chtít před tímto soubojem nejvíce zaměřit a bude po předešlých prohraných zápasech probíhat nějaká speciální příprava?

Určitě se musíme zaměřit na snížení počtu trestů, jak jsem zmiňoval v předchozí otázce, a také na zlepšení koncovky. Máme dost šancí, ale bohužel je neproměňujeme, což nás v předchozích zápasech stálo důležité góly. Co se týče speciální přípravy, tak ty až tak speciální nemáme. Něco si samozřejmě řekneme na tréninku a v šatně, jinak se na každý zápas připravujeme zhruba stejně.

Svítkovští mají odehráno o utkání víc než váš celek. Může hrát roli nerozehranost, a naopak výhoda soupeře, že doposud sbírá vítězství a před duelem s Karvinou může mít větší sebevědomí?

Nerozehranost může hrát roli, ale máme už za sebou dva zápasy, takže si myslím, že ne až tak velkou. Tři vyhrané zápasy Svítkova jdou určitě sebevědomí naproti, ale je to o přístupu, jak se k tomu postavíme. Důležité je, abychom se soustředili na naši hru.

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
HBC Hostivař
5 32:15 12
2
HBC Svítkov Stars...
4 26:13 12
3
HBC Plzeň
5 25:14 12
4
HBC Pardubice
5 20:11 12
5
HBC Kladno
5 14:9 10
6
HC Kert Park Praha
4 11:8 10
7
SK Hokejbal Letohrad
4 11:18 3
8
HBC Tygři Mladá...
4 12:23 3
9
HBC Hradec...
4 12:15 2
10
TJ Snack Dobřany
4 9:16 1
11
Elba DDM Ústí nad...
5 14:25 1
12
HbK Karviná
3 10:29 0