CROSSDOCK Extraliga

Ostré extraligové boje jsou tu! Na Lužiny jede vloni dobře namazaný hradecký stroj

Dlouhé měsíce bez hokejbalové Extraligy jsou nadcházejícím víkendem pryč. Hned 1. kolo nového ročníku, po předchozím nedohraném vlivem koronavirové pandemie, nabídne hodně zajímavého i nového. Třeba částečně obměněný tým mistrovského Kert Parku, který v našem živém přenosu přivítá Hradec Králové.

Lužinští chtějí natáhnout sérii titulů

Je jasné, že celek, který v posledních třech dohraných sezonách vystoupal až na samotný vrchol celé soutěže, nemůže mít jiné ambice, než dosáhnout na další primát. Celek z Lužin do hry vstupuje s novým zrekonstruovaným hřištěm, na kterém trénuje od začátku července. Jak sám trenér celku David Kuna přiznal, Pražané chtějí nového domácího prostředí hodně využívat. Ostatně jako poslední roky, kde byli téměř stoprocentní.

Co se týče kádru, tady také na výrazné změny došlo. A to především na ty vynucené a s tím tedy spojené příchody. Do nově extraligové Hostivaře se totiž vracejí někteří hráči, především ofenzivní Jan Čejka a Jiří Vaniš, který následně zvolil cestu na Švýcarsko. Na druhou část Prahy se stěhuje do své domoviny třeba také defenzivní Ondřej Kubeš a vedení na Lužinách muselo pochopitelně začít jednat. Na návratu se tak domluvilo s čerstvým mistrem slovenské extraligy Radovanem Dejnekou. Naopak přední řady posiluje mistr světa se seniorskou slovenskou reprezentací Lukáš Horváth! V součtu s dalšími navrátilci do sestavy a s příchodem mladého Lukáše Lhoty z Mladé Boleslavi bude mít Kert Park letos bezesporu opět obrovskou sílu!


Lukáš Horváth (vlevo) se v roce 2019 stal se slovenskou reprezentací mistrem světa a může naskočit stejně dobře jak v obraně, tak v útoku! Zdroj fotky: fcb HBC Kladno (Páňa Cup 2020).

Piráti vyplouvají za reprízou

Hradečtí hokejbalisté vloni možná až překvapovali svoji pohlednou hrou, která jim přinášela často plné bodové příděly. Slovy glosátora, Hradec zkrátka šlapal, jako dobře namazaný stroj. A to bez jakékoliv nadsázky! Pod Bílou věží navíc vědí, kde byly jejich rezervy, což je do další sezony obrovské plus.

A s tím se pojí také kádr, který prakticky skoro nedoznal žádných změn. Oproti loňskému létu, kdy naopak proběhlo několik změn, tentokrát Piráti zůstali ve stejném složení, až na ztrátu Patrika Mitry, který zatím zůstává na Slovensku a jeho zapojení přijde případně až zřejmě od druhé poloviny sezóny. Hradečtí zkrátka zajíždějí k prvnímu zápasu sezóny v plné polní, a to, že na Kert Park v jejich domácím prostředí umí, Východočeči naposledy potvrdili v loňském živém podzimním televizním utkání!


Úvodní páteční zápas byl původně přeložen z Kladna na pražskou Palmovku, ale ani tam technické potíže nedovolí odehrát duel, který se tak odložil.