CROSSDOCK Extraliga

Přehled extraligových přestupů: nabušený Most, na odchovance sázející Dobřany

Start Extraligy mužů je tady! Nejvyšší soutěž startuje sobotními čtyřmi duely. Jak budou vypadat finální podoby jednotlivých kádrů? Kdo pro novou sezónu nejvíce posílil a kdo naopak čítá největší ztráty? To se dozvíte v rámci informačního článku.


Elba DDM Ústí nad Labem

Tým ze severu Čech neprošel výraznější obměnou. V příští sezóně se v modrobílém dresu nepředstaví David Bím a Jan Langthaler, nově se k týmu připojili Martin a Petr Zdvořáčkové, kteří se v minulých letech pohybovali zejména v nižších soutěžích. Tým bude dle slov hlavního trenéra Jana Fedáka vhodně doplněn mladými hráči, kteří vycházejí z ústecké juniorky.

HBC Autosklo H.A.K. Pardubice

Ambiciózní celek z města perníku pro sezónu 2020/21 nehlásí žádné větší změny. Parta kolem Jana Bílého, Petra Filipa či Pavla Kubeše tak zůstane pod vedením reprezentačního trenéra Jiřího Mašíka pohromadě.

HBC Hostivař

Extraligový nováček z Prahy hlásí příchod několika zajímavých jmen. V hostivařském dresu se představí Otto Urbanec, který se s týmem zúčastnil už ALPA poháru. Mnohem větší příležitost ukázat se budou mít Martin Konečný, odchovanec Karviné, Jan Fišer, který loni stihl vinou zranění za Hostivař odehrát pouhá 3 utkání nebo brankář David Merta. Ti všichni sice působili v týmu už minulou sezónu, avšak větší příležitost i kvůli nejrůznějším okolnostem neměli. Nejvýraznější ztrátou pak jednoznačně bude odchod Jiřího Vaniše do Švýcarska.

HBC Hradec Králové 1988

Tým zpod Bílé věže pro novou sezónu nehlásí příchod žádné posily. Naopak minimálně pro podzimní část nemůže počítat se službami slovenského forvarda Patrika Mitry, jenž se s ohledem na nestabilní celosvětovou situaci raději rozhodl přesunout do místa bydliště na Slovensko.

HBC Kladno

Velezkušený kouč Drahomír Kadlec v nedávném rozhovoru rázně řekl, že Kladno má mužstvo postavené, a to přesto, že neeviduje žádné nové hráče. Kadlec navíc naznačil, že nemá sebemenší problém tým vhodně doplnit juniory, kteří jednoznačně budou mít prostor porvat se o místo v “A” týmu. Velmi nelibě naopak nesl odchody Radima Štěpáníka a zejména pak Daniela Hnízdila, kteří se vydali vstříc novému angažmá do Mostu.

HBC Most

Most se pravděpodobně konečně dočká prvního ligového startu reprezentačního obránce Jana Pospíšila, který vinou pandemie stihl loni v dresu Severočechů odehrát jen ALPA pohár. Ofenzivu pak přišla vyztužit zvučná jména s reprezentačními zkušenostmi - Radim Štěpáník a Daniel Hnízdil. Most získal také posilu do brankoviště, konkrétně Leoše Gerlicha z Rakovníka, který loňskou sezónu odchytal v dresu pražského KOVA. Z Rakovníka přichází také Milan Sýkora ml., juniorský mistr světa hráčů do 20 let z roku 2018.

HBC Plzeň

V Plzni dále nebude pokračovat kapitán z minulé sezóny Adam Vágner, v dresu s Mečounem na prsou neuvidíme ani Ondřeje Benedikta či Lukáše Vodrážku. Již dříve pak byl avizován odchod Martina Kunzmanna, který se v dresu švýcarského Grenchenu potká s Jiřím Vanišem. Do “A” týmu se naopak počítá s nadějnými juniory - Hýblem, Štípkem, Šlechtou a Votípkou.

Hbk Karviná

Slezský celek bude po konci Sudoměřic v Extralize spoléhat mimo jiné právě na spolupráci s tímto jihomoravským týmem. Jména jako Kaluža, Tóth nebo Kmenta jsou nejednomu hokejbalovému příznivci dobře známá. Odchod hlásí Tomáš Vosyka, jenž do Karviné přišel před dvěma lety z týmu Jungle Fever Kladno. Zásadní změna nastala také na trenérské pozici. Tu v hlavní roli nově obsadil kouč Aleš Flašar.

HC Kert Park Praha

Lužinští představili již před časem dvě velmi zajímavá slovenská jména - Lukáš Horváth a Radovan Dejneka. Oba skvělí plejeři mají reprezentační zkušenosti, druhý jmenovaný už dokonce v dresu Kert Parku slavil titul, tento pocit si osvěžil také v minulé sezóně, když u našich sousedů triumfoval v dresu Považské Bystrice. Zahanbit se rozhodně nenechá ani Lukáš Lhota z Mladé Boleslavi, který zanechal skvělý dojem například na nedávném Páňa Cupu. Staronovou posilou pak je obránce Petr Dulava, šanci dostane také junior Jágr, který Páňa Cup taktéž neodehrál vůbec špatně. Trenér Kuna naopak nemůže dále počítat s hostivařskými hráči Vanišem, Čejkou, Mackem a Kubešem.

SK Hokejbal Letohrad

V dresu Jelenů se v nové sezóně nepředstaví trojice útočníků z Opavy, pokračovat nebudou Vojtěch Palcer, Adam Holuša ani Martin Zavřel. Letohradští fanoušci se naopak mohou těšit na Pavla Studénku ze Sudoměřic, juniorského hokejistu pardubického Dynama Víta Rozlílka či Tomáše Pražáka, který z krajského hokeje hlásí návrat k hokejbalu. Střídavé starty z Poličky mají vyřízeny Karel Geba s Filipem Štefkou.

TJ KOVO Praha

KOVO bude tradičně dávat příležitost mladším hráčům. V nové sezóně nemůže počítat se službami brankáře Leoše Gerlicha, který v loňské sezóně odvedl ve žlutomodrém dresu skvělou práci.

TJ Snack Dobřany

Trenér Šlehofer nehovoří o nových jménech na soupisce Dobřan jako o posilách, nýbrž opatrně jako o doplnění kádru. Zkušený kouč může počítat s Jakubem Vovesem z Litic, Matyášem Malechou z Českých Budějovic, resp. Kladna, Davidem Braunem z Blatné, Milanem Dlugošem ze Suchdola či Ondřejem Bártou z Českých Budějovic. K týmu se připojí také Pavel Gorges, který se vrací z práce v Anglii, dále Jiří Stránský a brankář Marek Hájek. Toto trio patřilo k pilířům týmu v juniorské mistrovské sezóně v roce 2016. Změn doznal také realizační tým. Václava Šlehofera st. doplní Daniel Malý, novic ve funkci Petr Kánský a Daniel Kovářík st.