CROSSDOCK Extraliga

Extraligu chci vyhrát, kdo říká něco jiného je alibista, sebevědomě hlásí trenér Mostu Slavomír Švancar

Začátek Extraligy je již na spadnutí a mostečtí hokejbalisté se pilně připravovali na nadcházející ročník pod vedením ikony klubu Slavomíra Švancara. Hokejbalový Most patří mezi tradiční týmy v Extralize, ale už delší dobu čeká na výraznější úspěch.

Letošní ročník by mohl být pro mostecké hokejbalisty úspěšný. Novému hlavnímu trenérovi mostecké družiny Slavomíru Švancarovi se povedlo přilákat do svého týmu velice zajímavá jména. Mistr světa z Plzně také působí jako asistent u reprezentace mužů. O Mostu, ale také o reprezentaci mluvil tento zkušený hokejbalista v úderném rozhovoru pro hokejbal.cz.

Půjdeme zápas od zápasu

Lišila se letošní letní příprava před sezónou nějak od těch ostatních kvůli koronavirové krizi?

Myslím si, že díky tzv. koronavirové situaci bylo vše trochu jinak. Nikomu se po tak dlouhé pauze vlastně nějak nechtělo s tou neoblíbenou částí sezóny začínat. Nakonec jsme se s tím poprali a vše proběhlo úspěšně.

Jaké budou cíle do následující sezóny? Přeci jenom mostecký hokejbal čeká na velký úspěch už déle.

Nerad si v čemkoliv stanovuji nějaké cíle. Samozřejmě a na rovinu říkám, že chci celou soutěž vyhrát. Kdo tvrdí něco jiného, je dle mého názoru alibista. Použiji oblíbenou frázi – půjdeme zápas od zápasu a uvidíme, kam nás to dostane.


Covid narušuje reprezentační přípravu

Došlo v kádru na nějaké výrazné změny na hráčských či realizačních postech?

Změn bylo docela dost, bylo nutné kádr doplnit zkušenými jmény. Přišli Honza Pospíšil, Milan Sýkora ml., Leoš Gerlich, Radim Štěpáník, Dan Hnízdil a ještě jmenuji navrátilce Radka Procházku a Čestmíra Bruštíka.

Jak bude probíhat další příprava reprezentace mužů na Mistrovství světa v kanadském Brandonu?

Covidová situace komplikuje i plánování naší přípravy, plánovali jsme nějaký turnaj na Slovensku, nebo jinou zápasovou konfrontaci. V tuto chvíli myslím není jasná a potvrzená žádná z původně plánovaných akcí. Pevně věřím, že se alespoň sejdeme v prosinci na tréninkovém kempu a příští rok již bude probíhat vše v normálním režimu.


Jednou z výrazných posil mosteckého celku je juniorský mistr světa hráčů do 20 let z roku 2018 Milan Sýkora ml. z Rakovníka. Zdroj fotky: hokejbaltym.rajce.idnes.cz