CROSSDOCK Extraliga

V prvním živém přenosu nové extraligové sezony zajímavý duel z pražských Lužin!

Extraliga hokejbalu je tady! Už tento víkend se naplno rozhoří boje v nové sezoně, která snad dospěje do svého finále v podobě bojů v play off. V těch by chtěl být opět nejlepším pražský Kert Park, jenž v prvním letošní duelu přivítá Hradec Králové!

Nové prostředí a novinky na soupiscePozměněný kádr, dlouholetí tahouni ale stále zůstávají! Navíc se vracejí zkušení hráči, a kromě dalších posil budou mít Lužinští i jiné velké plus – nové perfektní hřiště! To oproti předchozímu doznalo několik změn především v podobě plexi po celém obvodu, což samozřejmě může napomoci hře, a to především týmu, který takové prostředí zná. Tedy domácím mistrům posledních tří dohraných sezon.

„Hře obecně to přidá, bude se hrát rychleji a míček tolik nebude vypadávat mimo hrací plochu, takže se bude méně přerušovat, a to je také velké plus. Všechno tohle, věříme, přinese další zlepšení naší hry. A jestli se snažíme upravit naši hru konkrétně na změněné hřiště? Ano, ale nebudu konkrétní. Především to nastřelování do útočné třetiny, kdy se míček v určitých místech odráží vždy do stejných míst, to může být plusem. Jsou to místa, odkud se mohou rozhodovat zápasy a my se to chceme naučit,“ usmíval se minulý týden v rozhovoru pro hokejbal.cz trenér Kert Parku David Kuna.

Nové hřiště navíc nabídne velkou premiéru, a to v živém přenosu na TVCOM, který přinese naše redakce v rámci Zápasu kola již tuto sobotu v podvečer!

Piráti jsou plní očekávání Hradec před televizními kamerami nebude chtít propadnout – pochopitelně si nejede jen pro dobrý výsledek, ale pro bodový přísun, a to nejlépe ten plnohodnotný! Šance budou na úvod sezony navíc vyrovnané jednak z toho důvodu, že je za všemi hráči dlouhá herní praxe bez ostrého mistrovského extraligového zápasu, ale především kvůli tomu, že tým, který v loňském ročníku předváděl hodně kvalitní hru, zůstal přes léto až na jednu změnu bez hráčských posunů!

Komplexnost týmu Východočechů dokazují i statistiky z minulého ročníku. Kromě toho, že se Hradci daří směrem dopředu, tak také defenzivní čísla rozhodně nebyla špatná. Vše je podpořeno brankářem Petrem Bryknerem, jenž sice na papíře tak vysoké čísla úspěšnosti nemá, jenomže realita při zápasech je naprosto jiná. Tohle bude zkrátka perfektní rozjezd nové sezonní rundy!