CROSSDOCK Extraliga

Nejvyrovnanější utkání v prvních zápasech Extraligy mužů odehrálo Ústí s Plzní, Kert Park rozstřílel Piráty

První hrací víkend přinesl v Extralize mužů čtyři zápasy. Nejvyrovnanější z nich viděli diváci v Ústí nad Labem, kam zavítala Plzeň, která prohrála těsně o jeden gól. Hned dvanáct branek bylo k vidění na hřišti Kert Parku, který se v televizním přenosu na tvcom.cz trefil do černého hned osmkrát!


HC Kert Park Praha vs. HBC Hradec Králové 1988 8:4 (1:1, 5:2, 2:1)Branky a nahrávky: 15. Dulava (Zvonek, Wróbel), 16. Kruček M. (Šperl, Jágr), 16. Wróbel (Zvonek, Kruček J.), 20. Wróbel (Zvonek), 23. Šperl (Kruček M.), 30. Danko (Dulava, Lhota), 40. Danko (Lhota, Šperl), 45. Kruček J. (Wróbel, Laurinc) – 15. Novák (Černý, Bacovský), 23. Novák, 27. Lux O. (Šimůnek, Hrubý), 44. Novák (Hrabica, Šimůnek).

Střely: 35:31, vyloučení: 10:11, využití přesilovek: 1:1, oslabení: 0:0, diváků: 88.

Jako první šli do vedení hosté, radost jim ale dlouho nevydržela. Kert Parku stačilo k vyrovnání pouze jednadvacet sekund. Výborně vstoupili domácí hráči také do druhé části, kdy se jim podařilo hned v první minutě dvakrát skórovat. Po Martinu Kručkovi se po čtrnácti vteřinách trefil také Tomáš Wróbel. Hradečtí se znovu zvládli prosadit až za nepříznivého stavu 5:1, kdy snížili na rozdíl dvou branek. Kert Park si však náskok pohlídal a došel si pro první letošní výhru.

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice vs. HbK Karviná 4:6 (2:3, 2:2, 0:1)Branky a nahrávky: 9. Kopřiva (Moravec Š. Moravec L.), 10. Vlasák (Kvapil), 16. Filip (Bílý, Kubeš), 17. Langr (Bílý) - 5. Stromko (Řehůřek), 5. Kaluža, 7. Stromko (Fárský, Tóth), 21. Tóth (Skyba), 28. Rosůlek J. (Kaluža, Fárský), 41. Diviš (Rosůlek L., Pala).

Střely: 35:30, vyloučení: 2:3, využití přesilovek: 2:1, oslabení: 0:0, diváků: 135.

Na hřišti Autoskla se představila Karviná, která si odvezla plný počet bodů. Do zápasu výborně vstoupila hned od začátku. Už v sedmé minutě se dostala do tříbrankového vedení. Autosklo to však nezaskočilo, ale naopak nastartovalo a do první sirény ještě snížilo na rozdíl jednoho gólu. Prostřední část se naopak dařilo lépe domácím, kteří se dostali po dvou minutách do vedení. Žádný další přesný zásah však již nepřidali. Karviná oproti tomu skórovala ještě třikrát a dobře rozehraný zápas nakonec dovedla do vítězného konce.

Elba DDM Ústí nad Labem vs. HBC Plzeň 2:1 (0:1, 2:0, 0:0)Branky a nahrávky: 23. Vaněk (Zdvořáček, Strnad), 29. Vaněk (Tomáš) – 6. Poláček.

Střely: 22:17, vyloučení: 6:3, využití přesilovek: 1:0, oslabení: 0:0, diváků: 35.

Do listiny střelců Ústí se zapsal pouze jeden hráč, ale i tak se podařilo Severočechům zvítězit. Plzeň se však díky Romanu Poláčkovi dostala v šesté minutě jako první do vedení. To se jí podařilo držet až do třiadvacáté minuty, kdy se za domácí poprvé prosadil Radomír Vaněk. Elba DDM využila ke konci prostřední části přesilovou hru, kdy se prosadil opět Vaněk. Mečouni nevyužili ani jednu ze šesti početních výhod, což nakonec rozhodlo. Další branky se už totiž diváci nedočkali, a tak si Ústí došlo pro tři body.

HBC Most vs. TJ Snack Dobřany 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)Branky a nahrávky: 26. Drož (Kastner, Chyba), 33. Janák (Hnízdil), 45. Rameš (Novák, Pospíšil).

Střely: 23:17, vyloučení: 4:6, využití přesilovek: 1:0, oslabení: 0:0, diváků: 37.

Druhým severočeským celkem, který si došel pro tři body, je Most. První branka utkání padla ve druhé třetině, když se prosadil Adam Drož, a nakonec se jednalo o vítězný gól. Leoš Gerlich za svá záda nepustil ani jednu ze sedmnácti střel, což bylo rozhodující. Jeho spoluhráči navíc přidali ještě další dvě branky a došli si pro jasnou výhru 3:0.