CROSSDOCK Extraliga

Hradci na Lužinách nestačil ani hattrick Nováka a Kert Park zahájil sezonu vítězně

Hokejbalová Extraliga roztočila o víkendu naplno svá kola, a to také jedním duelem v hlavním městě. Naše redakce vybrala jako nejatraktivnějším utkání mezi Kert Parkem a Hradcem Králové, což rozhodně nebylo chybou! Hradečtí se rvali o body, Lužinští ale utkání bezpečně překlopili na svoji stranu!

Atraktivita přišla posledními chvílemi

Úvodní perioda se nejprve nesla ve vyrovnaném duchu, využita nebyla přesilová hra ani na jedné straně, takže když už to vypadalo, že se do kabin půjde za bezbrankového stavu, všechno se najednou v posledních vteřinách před první sirénou změnilo! Nejprve v čase 14:22 skóroval poprvé v utkání hradecký Novák, jenž poslal Piráty do vedení. Jenomže o pouhých dvacet vteřin později od modré natáhl Dulava, který hned svůj první zápas po návratu k hokejbalu vyšperkoval povedenou trefou na 1:1!

Domácí spustili brankostroj

Pokud chtěli Východočeši pomýšlet na to, jak se dostat zpět do vedení, všechny jejich šance skončily záhy. Už po půl minutě hry totiž Kert vedl 3:1, což jen potvrzovalo, jak obrovskou sílu Pražané i letos budou mít! Na branku Martina Kručka navázal Wróbel, který navíc zanedlouho poslal Lužinské po samostatném úniku už do tříbrankového trháku. Domácí navíc i nadále působili jako vyměnění. Ve třiadvacáté minutě totiž na světelné tabuli svítilo skóre už 5:1, o což se postaral tvrdou střelou od modré Šperl.

Jenomže Hradečtí to nezabalili a byli za to po právu odměněni. Nejprve totiž ještě do druhé sirény dokázal snížit Novák, ke kterému se přidal i Lux. Piráti tak najednou ztráceli ještě před poslední přestávkou opět jen dvě branky, a to byla samozřejmě už řešitelnější, ač stále hodně složitá pozice. Jenomže hosté si nepohlídali opět konec periody, takže ještě v posledních vteřinách vrátil tříbrankové vedení zpět na stranu Kertu Danko.

Častá vyloučení, o bodech už bylo rozhodnuto

Třetí periodu už od začátku hodně kouskovala vyloučení, a to především na straně Hradeckých, kteří měli v prvních minutách vyloučené tři hráče po sobě, v jednu chvíli i dva najednou. Dvojnásobná početní výhoda ze strany domácích sice využita nebyla, jenomže chvíli po jejím uplynutí už Danko zvyšoval na 7:3.

Tresty přibývaly a třetí třetina se i nadále zbytečně kouskovala, bylo však už téměř jasné, že o vítězi je rozhodnuto. Jediným světlým momentem hostů ve třetí části hry tak bylo pouze dovršení hattricku matadora Petra Nováka, kterému se na hřišti trojnásobného mistra posledních let povedl ve svých sedmatřiceti letech parádní kousek! Nic to ale nezměnilo na tom, že se Kert nakonec radoval z výhry 8:4, kterou pečetil v závěru také druhý z bratrů Kručkových, Jiří.



- - > KOMPLETNÍ STATISTIKY UTKÁNÍ < - -