CROSSDOCK Extraliga

Rád do hry vnáším myšlenku, přiznává Pastee hráč víkendu Jaroslav Procházka

Kladno se v úvodu sezóny potýká se skvělou formou. Ze čtyř domácích utkání dokázalo vytěžit maximální počet bodů, přičemž obdrželo pouhých 7 branek! Aby toho nebylo málo, zástupce kladenského hokejbalu získal již potřetí za sebou ocenění pro Pastee nej hráče víkendu, konkrétně Jaroslav Procházka.

Stoprocentní úspěšnost

Jardo, s dosavadním průběhem sezóny musí rozhodně panovat spokojenost, že ano?

Pokud se podíváme na zisk bodů, tak určitě. Vyhráli jsme zatím všechny zápasy, a to je důležité. Herně jsme se sice občas trápili, ale jako každé zkušené mužstvo jsme si to vždy pohlídali a dotáhli zápasy do vítězného konce.

Kladenští hráči se nedávno nechali slyšet, že máte skvělého týmového ducha. To jistě můžete potvrdit.

Je to tak. Na trénincích hecujeme jeden druhého a předháníme se v maličkostech. U nás na Kladně je výborná, soutěživá nálada, která nás žene dopředu, a hlavně nás nutí pořád makat naplno.

Ve vašem posledním zápase s Plzní se začalo vlažně a v úvodní třetině branka ani příliš střel k vidění nebylo.

Neřekl bych, že tam byl nějaký opatrný začátek, spíš to podpořilo špatné počasí. V tom dešti, co jsme na Kladně v první třetině hráli, se zápasy občas i přerušují. Oba týmy se první třetinu snažily vypořádat spíše s tím počasím než se soupeřem. Proto jsme směrem dopředu neviděli žádnou hitparádu.


Kladenští hokejbalisté v nové sezóně zatím září a neztratili ani bod. Zdroj fotky: fcb HBC Kladno.

Museli jste do druhé třetiny něco výrazně změnit?

Trochu jsme pozměnili napadání, které nám vzhledem ke kluzkému povrchu nevycházelo, ale stále jsme se drželi naší taktiky, která zní vyhrát zápas.

A zkraje druhé třetiny to přineslo ovoce, dostali jste se do vedení. Jak branková situace vznikla?

Dostávali jsme se do tlaku, jenž začal výbornou nahrávku od Barnyho (Dominik Barnošák, pozn. red.), kterou jsem já v branku nepřetavil, ale pak už jsme si jen nahráli a Víťa Kamenář poslal na bránu svou životní střelu. Byl to nádherný gól!

Hru sužovala nepřízeň počasí

Další branka však v prostřední periodě nepadla. Čím to, že se vám nepovedlo odskočit na rozdíl více branek?

Určitě musíme vyzdvihnout defenzivu Plzně, ale jak už jsem zmiňoval, šlo hlavně o špatné počasí. Ani jeden tým se nemohl předvést v plné kvalitě směrem dopředu. Nějaké větší šance v tomto zápase příliš nevznikaly.

V posledních sedmi minutách zápasu se však s vašimi brankami roztrhl pytel. Mohly třeba Plzni z tohoto náročného utkání docházet síly?

Plzeň musela hru trochu otevřít a začít více útočit. My jsme se začali dostávat do přečíslení a do velkých šancí, které jsme konečně začali proměňovat.


Vy sám jste si připsal tři asistence. Jste tedy spíše tím tvůrcem hry, nebo byste se takto nespecifikoval?

Řekl bych, že rád ovlivňuji hru, rád do ní vnáším myšlenku. Samozřejmě góly rád i střílím, dobrý pocit mám třeba i ze zblokované střely. Neřekl bych, že se dám jednoduše specifikovat, prostě to jdu na hřiště odmakat na sto procent.

Tento počin Vás nominoval do ankety o Pastee nejlepšího hráče víkendu, kterou jste ovládl. Tato cena už potřetí v řadě putuje na Kladno. Jaké z ní máte pocity?

Na Kladně máme spoustu fanoušků, kteří nás na sociálních sítích i v hledišti neskutečně podporují. Já jsem strašně rád, kolik lidí a přátel pro mě hlasovalo. Moc všem děkuji!


Nemáte už třeba v kabině za toto ocenění vypsanou nějakou pokutu či svačinku?

Pokutu za to máme, a to dosti tučnou! Bohužel já sám jsem pokladník. Zrovna nedávno jsem se smál klukům, že platí za tohle ocenění a teď ochutnávám svou vlastní medicínu.

Pikantní souboj s Mostem bohužel odložen

V dalším zápase vás opět doma čeká Most. Nevím, jak Vy, jakožto mladší hráč, vnímáte situaci ohledně předsezónního odchodu několika vašich hráčů. Nicméně tento souboj může být lehce pikantní, co myslíte?

Situaci okolo hráčů, kteří od nás odešli, neřeším. Bylo to jejich rozhodnutí. Určitě to bude pikantní zejména pro věrné fanoušky a dlouholeté členy našeho mužstva. Od Mostu očekávám tvrdou hru, na kterou najdeme recept a zápas dotáhneme do vítězného konce.

Pozn. red.: Rozhovor vznikal zkraje týdne. Utkání Kladna s Mostem bylo nakonec z preventivních důvodů odloženo.