CROSSDOCK Extraliga

KOVO poprvé v sezóně vyhrálo! Hostivař s Dobřany braly také první body, Autosklo jediné stoprocentní

Další kolo Extraligy mužů bylo velmi vyrovnané, všechny zápasy skončily rozdílem jednoho gólu, a hned ve čtyřech nerozhodla základní hrací doba a muselo se prodlužovat. Ve třech duelech pak dokonce došlo na samostatná střílení. Diváci se tak rozhodně nenudili.


HBC Hradec Králové 1988 vs. TJ Snack Dobřany 3:2 ss (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 14. Svoboda (Březina, Lux), 41. Svoboda (Jiřík, Březina), 50. Novák – 25. Dlugoš (Truchlý), 36. Bárta (Braun, Truchlý).

Střely: 35:29, vyloučení: 7:7, využití přesilovek: 1:2, v oslabení: 0:0, diváků: 43.

Utkání mezi Hradcem a Dobřany ovlivnilo velké množství vyloučených. Dohromady jich bylo hned čtrnáct a přesilové hry sehrály důležitou roli. Tři branky ze čtyř totiž padly v nerovnovážném stavu a jediný Jakub Svoboda se prosadil při hře 5 na 5. Nejprve doháněli ztrátu hosté, poté domácí, ale i těm se podařilo vyrovnat a o vítězství domácích nakonec rozhodla až dovednostní soutěž.

SK Hokejbal Letohrad vs. TJ KOVO Praha 1:2 ss (1:1, 0:0, 0:0 – 0:0)

Branky a nahrávky: 15. Rozlílek (Macháček, Věchet) – 7. Krištof (Kyclt, Pátek), 50. Adam.

Střely: 52:37, vyloučení: 5:4, využití přesilovek: 0:0, v oslabení: 0:0, diváků: 80.

První letošní vítězství si připsalo KOVO, které se jako první dostalo do vedení v sedmé minutě. Letohrad však zvládl ještě do první sirény vyrovnat a srovnal se soupeřem krok. Dalšího gólu se již diváci na východočeském hřišti nedočkali, ani v prodloužení se týmy nedokázaly prosadit, a to Letohradští mířili několikrát sami na brankáře Humlíčka, ten ale z nebezpečných brejků nepustil ani jeden gól! Rozhodující zásah si tak připsal při samostatných stříleních Petr Adam.

HbK Karviná vs. HBC Hostivař 2:1 ss (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 6. Diviš (Rosůlek), rozh. náj. Plich – 26. Vosátka (Hroch, Fic).

Střely: 45:30, vyloučení: 6:8, využití přesilovek: 1:0, v oslabení: 0:0, diváků: 65.

Nováček soutěže cestoval do vzdálené Karviné. Za domácí se v úvodu utkání prosadil Jan Diviš a o dvacet minut později srovnal stav utkání juniorský hráč Josef Vosátka. Tým z hlavního města nezískal během uplynulých čtyř zápasů žádný bod, ale tentokrát se mu to podařilo, když dovedl utkání do samostatných střílení, kde nakonec ten bonusový bod vybojoval karvinský Adam Pilch.

>>ZÁZNAM Z 3. TŘETINY A NÁJEZDŮ<<


Vítězný nájezd Adama Pilcha! Zdroj fotky: zonerama.com 

HBC AUTOSKLO H.A.K. Pardubice vs. HBC Plzeň 4:3 (1:1, 1:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 4. Bílý (Langr, Školoudík), 18. Bílý (Novotný), 35. Bílý (Kubeš, Školoudík), 43. Förstl (Strouhal, Janeček) – 15. Kejř (Švarc), 24. Průcha (Vágner), 30. Švarc (Průcha).

Střely: 31:22, vyloučení: 1:3, využití přesilovek: 0:1, v oslabení: 0:0, diváků: 120.

Jediný zápas, který skončil po základní hrací době, se odehrál na pardubickém hřišti, kam zavítala Plzeň. Mečouni se dostali v prostřední části do vedení, které jim však dlouho nevydrželo, protože o pět minut později zkompletoval hattrick domácí kapitán Jan Bílý. Také poslední slovo měli hráči Autoskla, kteří si nakonec připsali tři body.


Plzeň se natahovala ve 4 zápase po prvních bodech v sezóně, ale marně. Autor fotky: Josef Česák st.

HC Kert Park Praha vs. Elba DDM Ústí nad Labem 4:3 pp (2:1, 1:1, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Danko (Lhota, Horváth), 9. Zvonek (Kruček M., Wróbel), 21. Horváth (Zvonek, Kruček M.), 47. Wróbel (Dejneka) – 8. Soukup (Haas, Magasanik), 24. Smolík (Vaněk, Tomáš), 33. Soukup (Magasanik).

Střely: 28:45, vyloučení: 3:2, využití přesilovek: 2:1, v oslabení: 0:0, diváků: 60.

Také poslední sobotní zápas základní hrací doba nerozhodla. Ústečtí hokejbalisté museli stále dohánět ztrátu, což se jim však povedlo. Díky dvěma brankám Lukáše Soukupa se Elbě DDM podařilo ve třiatřicáté minutě vyrovnat. Další zásah již diváci neviděli a muselo se jít do prodloužení, ve kterém už po jednasedmdesáti vteřinách rozhodl Tomáš Wróbel.


Petr Mikl neměl v brance Kert Parku proti Elbě snadnou pozici! Autor fotky: Ivana Laiblová.