CROSSDOCK Extraliga

Jeden z nejlepších obránců Extraligy Jiří Hrabár: Táhneme za jeden provaz, a to z nás dělá silný tým

Jiří Hrabár, juniorský mistr světa do 20 let z roku 2018, se postupem času propracoval do základní sestavy kladenských rysů. Teď je důležitým strůjcem jejich úspěchů. Jak se zatím Kladnu na podzim vedlo? A jak například Hrabár vidí svoje šance v seniorské reprezentaci?

Vstup do sezóny byl výborný, bohužel krátký

Jirko, jak se Vám zatím podle Vás povedl vstup do nové sezóny Extraligy s týmem Kladna? Nejspíše přezimujete na 3. pozici, to je slušné, ne?

Vstup do sezóny byl výborný, bohužel krátký. Ano, třetí pozice je slušná, vzhledem k odehraným zápasům. S výkony můžeme být nadmíru spokojeni.

Navíc máte o dva zápasy k dobru oproti některým soupeřům, máte tedy šanci se vyhoupnout i na celkové 1. místo, bude to váš jarní cíl?

Jarní cíl to je určitě a budeme se snažit plnými silami o to, aby to vyšlo a my se drželi na špici celé jaro. Hlavní bude si přenést herní pohodu i do jarní části a následně i do play off.


Jiří Hrabár si ve 4 duelech letošní sezóny připsal 4 kanadské body za gól a 3 nahrávky. Zdroj fotky: fcb HBC Kladno.

Naše cíle jsou samozřejmě nejvyšší

Co Vy a Kelti? Stále funguje tato spolupráce s Vaším mateřským klubem?

Do svého rodného klubu v Berouně se vždycky rád vracím. Máme tam výbornou partu a kolektiv. Hlavním cílem je vybojovat zpět 1. Ligu!

Po pár letech jste se zařadil mezi nejdůležitějšími články Kladna, jste si toho vědom? Jak se vyrovnáváte s tímto možným tlakem?

Jsem rád, že to takhle někdo vidí. Každopádně Kladno je hlavně známo tím, že nikdo v týmu extrémně nevyčnívá, táhneme za jeden provaz, a to z nás dělá silný tým. S trémou mám problém jen občas, ale vždy mi v tomto pomůžou spoluhráči.

Vaše cíle v Extralize jsou asi jasné, získat znovu titul nebo se pletu? Jak se zatím připravujete v době koronaviru?

Naše cíle jsou samozřejmě nejvyšší, a to je titul. V karanténě trávím nejvíce času na rybách, avšak fyzická příprava mi také nechybí, nejčastěji v podobě běhu.


Odchovanec berounských Keltů na svůj mateřský klub nezapomíná a pravidelně za něj nastupuje ve 2. Lize! Zdroj fotky: kelti.rajce.idnes.cz 

Dohrání sezóny? Velké tempo nám vadit nebude

Myslíte si, že se veškeré podzimní zápasy stihnou nahradit na jaře? Bude to asi ve velkém tempu, ale to by Vám mohlo hrát do karet.

Sám nevím, jak to ligová komise zamýšlí, snad to nějak dopadne. Každopádně velké tempo nám určitě vadit nebude.

Jak je to s Vámi a seniorskou reprezentací? Je tam hodně velká konkurence, ale určitě byste se chtěl podívat na nějaké to další mistrovství světa ve Vaší kariéře.

Po mém prvním mistrovství světa za seniory jsem stoprocentně přesvědčen, že všechna tato snaha probojovat se do reprezentace za to stojí. Konkurence je veliká, avšak to je správně, tak to má být. A dokud budu moci, tak se budu snažit probojovávat na každé další mistrovství.


Premiéru na seniorském šampionátu si Hrabár užil hned rok po zisku juniorského titulu mistra světa! Autor fotky: Hanka Poskočilová.