CROSSDOCK Extraliga

Cítil jsem, že potřebuji změnu, vysvětluje svůj přestup z Mostu do Elby Vladimír Bačák

Jednou z největších přestupových bomb letošního léta je přestup Vladimíra Bačáka, který zamířil z Mostu do konkurenčního Ústí nad Labem. Tento důrazný útočník, který umí střílet branky jako na běžícím páse zažije sezonu plnou změn. Nejen, že změní působiště v Extralize, ale i ve 2. Lize!

Tým by měl být složený převážně z mladších hráčů

Vláďo, co Vás vedlo k tomuto pikantnímu přestupu z konkurenčního Mostu do ústecké Elby?

Jednoduše řečeno, cítil jsem, že potřebuji změnu a Ústí jsem zvažoval již minulý rok, ve kterém jsem nakonec ještě zůstal v Mostě, letos už jsem měl jasno.

Jak se Vám zatím líbí parta v Ústí nad Labem a jaké jsou Vaše první dojmy z nového týmu?

Co jsem po pár trénincích zaznamenal, tak by měl být tým složený převážně z mladších hráčů, kteří vypadají, že mají určitě chuť hrát i pořádně trénovat. Uvidíme, co přinese sezona, ale zatím jsem maximálně spokojený.

Doufám, že se nám bude dařit i v Dukle

Jak zatím probíhá letní příprava v Elbě?

Kluci měli koncem července soustředění, já se připojil až začátkem srpna, trénujeme třikrát týdně a tréninky mají velice slušné tempo, mají hlavu a patu, takže za mě super.

V této sezoně budete nastupovat i za jiný tým například ve 2. Lize?

Ano, rozhodl jsem se i pro změnu tam, měl bych nastupovat za ústeckou Duklu, kde znám pár kluků a doufám, že i tam se nám bude dařit.

Láká mě mezinárodní úroveň hokejbalu

V minulosti jste se zúčastnil i reprezentačního kempu. Je Vaším cílem účast na mistrovství světa?

Určitě bych se rád některého mistrovství světa zúčastnil a užil si hokejbal na mezinárodní úrovni, na kempu jsem však byl po roce, co jsem s hokejbalem začal, tudíž jsem zatím neměl velká očekávání. Je přede mnou hodně práce, přeci jen puk a brusle jsou oproti míčku a botaskám rozdíl, který musím dohnat.

Připravujete se na sezonu i sám individuálně?

Jelikož jsem za poslední roky nabral asi 15 kilo, tak jsem letos zabral a snažím se připravovat hodně individuálně po fyzické stránce, po té technické však pouze na tréninku, jelikož nemám přístup na žádné z kvalitních hřišť v mé blízkosti domova.

Jaké jsou Vaše týmové, ale i individuální cíle?

Řekl bych, že asi dosti podobné jako u všech ostatních, týmové vyhrát Extraligu a nejlépe i druhou ligu a individuální, být nejlepší, abych co nejvíce pomohl týmu.