CROSSDOCK Extraliga

Pardubičtí opět tvrdě makají na fyzičce. A chtějí být lepší než vloni!

Letní příprava na nadcházející ročník hokejbalové extraligy už je ve všech klubech v plném proudu - aby také ne, vždyť nový ročník startuje už za měsíc! Hokejbalisté pardubického Autoskla v něm budou chtít zapsat po loňském výsledkovém výpadku výraznější úspěch, takže tomu přizpůsobují i přípravu.

Začátek přípravy? Opět hodně náročný

Trenére, u vás je známo, že příprava v zimě i v létě je vždy hodně různorodá, jak to máte letos?

Letos nám s přípravou opět pomáhá Josef Česák starší, který je stále aktivní atlet a teď byl i na ME veteránů v italském Turíně. Takže kluky čeká hodně tvrdá příprava. Hráčům jsme dopředu avizovali, že začneme zostra. Kombinujeme atletický stadión s parkem, kde jsou pěkné kopečky. Letos chceme hodně naběhat a hráči mají individuální plán na posilování. Na závěr suché přípravy čeká kluky malé překvapení na Kunětické hoře kousek od Pardubic. Potom už přejdeme na hřiště.

S jak širokým kádrem zatím pracujete a máte v plánu zapojit výrazněji i některé nové juniory, či dokonce znovu dorostence?

Kádr se ještě stále tvoří. Po loňské zkušenosti chceme širší soupisku. Z juniorky přešli Kuba Kvapil, Honza Strouhal, Míra Blažek, Michal Panchártek. Poslední jmenovaný se ale kvůli vojenské škole připojí až v zimě a také brankář Pája Foršt. Navíc máme další hráče, které chceme případně zapojit z juniorky i dorostu. Chtěli bychom ideálně pracovat s kádrem minimálně zhruba 25 hráčů.

Dvě výrazné změny v kádru

A co se týče hráčů se zkušenostmi: kdo končí a je naopak někdo, kdo u vás bude působit nově?

Po vzájemné dohodě odchází Ondra Březina na střídavý start do Hradce Králové. Naopak přišel Zdeněk Král z Letohradu. Zdeněk k nám chtěl už před loňskou sezonou, nakonec ale poslední sezonu ještě odehrál v Letohradě. Letos už jsme se domluvili a i souhra s Honzou Bílým a Pavlem Kubešem na MS k tomu pomohla. Řešíme ještě jedno, nebo dvě jména, ale zatím je to ve fázi jednání.

Jak už jste i sám nastínil, i vás vloni postihla často nestálá sestava, což příliš k přesné souhře a stabilním výsledkům nenapomáhá. Věříte, že to bude letos už o hodně lepší?

Tak samozřejmě, věříme, že ano. S asistentem Pavlem Kubešem jsme se o tom hodně bavili a chceme udělat vše pro to, aby letošní sezona byla úplně jiná. Jsem moc rád, že přišel do A týmu nastálo Pavel Foršt, tím budeme mít velmi kvalitní brankářskou dvojici. Navíc na střídavé starty budeme mít Petra Smékala z Přelouče. V obraně by mělo být 9 hráčů a směrem dopředu pak 13 útočníků, plus samozřejmě naši mladíci. Chceme se dobře připravit a hlavně jak jsem říkal, mít širší kádr. Pomalu zapracováváme nějaké změny, hlavní máme připravené při přechodu na hřiště. Základ je, že kluci mají chuť se poprat o lepší výsledky a jsou ochotni tomu něco obětovat. Teď to jen vše musíme potvrdit v tréninku a pak v zápasech.

Kterých přípravných zápasů či turnajů se ještě před startem sezony tedy zúčastníte?

O víkendu 24. - 25. srpna jedeme na kvalitně obsazený Páňa Cup do Kladna. Poté máme ještě rozjednané nějaké další utkání. Chtěli bychom odehrát ještě jeden dva zápasy, než začne extraliga.