CROSSDOCK Extraliga

Sudoměřická letní příprava už od května! Je to potřeba, zní z klubu

Letní přípravy extraligových hokejbalových týmů se v některých klubech teprve rozjíždějí, na jihu Moravy však letos zvolili úplně jiný model, prakticky srovnatelný s tím hokejovým. Letní příprava v Sudoměřicích totiž začala už v květnu!

Jarní část nám ukázala problémy

V předchozím ročníku jste do play off extraligy jen těsně proklouzli, nyní před vámi zůstaly brány těsně zavřené, jak nedávno skončený ročník zpětně hodnotíte?

Podzimní část uplynulé sezony byla docela dobrá, na domácí půdě jsme potrápili snad všechny, kteří k nám zavítali. Zápasy venku byly poznamenány malou účastí hráčů, která se nám poté přenesla i do jarní části ale i přesto jsme bojovali o play off do posledního kola. Hlavně pak jarní část nám ukázala problémy, na kterých jsme už dopředu věděli, že musíme pracovat, pokud budeme chtít pokračovat v extralize.

Kdy odstartujete letní přípravu a jak náročná pro hráče bude?

Právě jednou ze změn je letní příprava, kterou jsme začali již v květnu. Co se týče náročnosti, byla adekvátně zvolená k lize, kterou budeme hrát.

Máte tedy vymyšlené i nějaké speciální tréninky pro hráče?

To zase ne, nic speciálního se nekonalo, klasická letní příprava. Kondiční i silové tréninky, výklusy, sprinty. Opravdu nic zvláštního.

Oslovili celkem 45 hráčů, uspěli jsme u 15

Zúčastní se hromadné letní přípravy všichni hráči, nebo se někdo bude připravovat individuálně?

Tím že jsme se potýkali s nedostatkem hráčů, tak jsme museli vymyslet nějaké benefity, aby se nám podařilo přilákat nové hráče, takže začátku letní přípravy se účastnila jen kostra mužstva, která nám zůstala z loňska a noví hráči se postupně přidávali, nebo se připravovali právě individuálně po dohodě s trenérem.

Jak to vypadá se složením kádru nyní? Jak moc se bude podle vašich předchozích slov měnit?

Jak jsem zmiňoval, mužstvo tvoří kostra, kterou tvoří 12 hráčů z loňské sezony. Pro doplnění jsme oslovili celkem 45 hráčů, ale uspěli jsme jen u 15, kteří teď tvoří širší kádr. Jde o hráče ze Slovenska, Čech i Slezska.

V klubu vám chybí starší mládežnické kategorie, jak těžké je hledat nové mladé hráče pro tým mužů?

Bohužel, opravdu nemáme starší mládežnické kategorie, ale jsme v úzkém spojení s kluby v okolí, jako je například HBK Kyjov nebo HBC Hodonín, jež mají tyto základny. Pro tuto sezonu máme dva mladíky z Kyjova a doufáme, že se jim podaří uspět v našem mužstvu, tak jako to bylo třeba s Matějem Fraňem, nebo Lukášem Tomanem a dalšími, kteří přišli právě z Kyjova a jsou součástí našeho mužstva již několikátou sezonu.

Cíl pro základní část je daný, hráči s ním počítají

V letošním roce jste se nepřihlásili na Český pohár, z jakého důvodu tuto část letní přípravy vynecháte?

Po dohodě s trenérem jsme přihlášku neodeslali, máme v plánu trochu jiný způsob přípravy i vzhledem k tomu, jaké je složení mužstva a jak časově náročná pro mužstvo bude celá nadcházející sezona.

Máte v plánu alespoň nějaký jiný přípravný zápas?

Něco je v plánu, ale vše je ještě v jednání, takže uvidíme, jak to celé dopadne. Ale každopádně ano, jsou v plánu přípravné zápasy, bez kterých to nejde.

A máte už stanovené cíle pro další ročník?

Prvním cílem bylo vůbec složit mužstvo, tak abychom mohli hrát. Samozřejmě cíl pro základní část je daný a všichni hráči jsou s ním jasně obeznámení.