CROSSDOCK Extraliga

Nejhezčí pocit je poslouchat tu nejkrásnější píseň na světě, vzpomíná Jaroslav Pavlík

Na lavičce ústecké Elby došlo před nadcházející sezonou 2019/20 k zásadní změně, a to na postu trenéra. Své kormidlo opustil Jaroslav Pavlík, který dosáhl mnoha úspěchů jako hráč, ale jako i trenér, a to i na reprezentační nebo extraligové úrovni!

Aktuálně návrat neplánuji. Pavlík se chce plně věnovat dětem

Trenére, co vás vedlo k ukončení působení na trenérské lavici ústecké Elby?

Čistě rodinné důvody. Mám dvě děti a navíc kluka, který sportuje a je ve věku, kdy potřebuje tátu. Hokejbal dělám vrcholově skoro třicet let, dobře si uvědomuji, jak pomohl táta mně, když mi bylo 10 let. Pro moji budoucnost, nejen sportovní, to mělo pak zásadní vliv.

Jedná se o definitivní konec vaší trenérské kariéry nebo můžeme očekávat ještě návrat na extraligové lavičky?

To je teď těžké odpovědět. Záleží na nabídce, protože trénovat něco a někde, kde to nebude mít smysl, to nechci. Aktuální to ale pro nejbližší období není, rozhodně ne na postu hlavního trenéra v Extralize. Každý, kdo ji trénuje ví, co je to za zátěž a pokud to má mít smysl, obětuje tomu velký kus svého soukromého života. Klobouk dolů před těmito pány.

Ve své bohaté kariéře jste dosáhl na mnoho trenérských i hráčských úspěchů. Dokážete říct jeden moment, kterého si vážíte nejvíce?

Nejde vypíchnout jeden moment, protože toho bylo opravdu hodně. Ve své kariéře ať už hráčské či trenérské jsem vždy tvrdě pracoval. Výsledkem byly pak úspěchy v klubu i reprezentaci, ale nejvíc je stát na modré či střídačce a poslouchat nejhezčí píseň na světě. To se neomrzí.

Chtěl bych ještě jednou zažít atmosféru mistrovství světa

Je snadnější v zápase působit jako trenér nebo hráč?

Rozhodně jako hráč. Dnes bych si i za ty své drobné hráčské manýry nakopal… (smích). Problémový hráč jsem ale nebyl a mladým hráčům mohu jen doporučit, aby zatli zuby a makali, protože je nevedou pitomci, ale borci, kteří je chtějí posunout sportovně i lidsky. To spolu souvisí.

Co má Jaroslav Pavlík v plánu do budoucna, jak po sportovní, tak osobní stránce?

V osobním životě jsem absolutně spokojen a plán krom výchovy svých ratolestí nemám. Ve sportu bych chtěl zažít ze střídačky ještě jednou atmosféru mistrovství světa, protože s pány Rakem a Kadlecem to byla radost vést národní tým! Děkuji za rozhovor a celé hokejbalové základně přeji, aby je hra bavila a hlavně naplňovala.