CROSSDOCK Extraliga

Cíle máme jako každý tým, takže ty nejvyšší! říká mostecký kouč Dvořák

Letní prázdniny se pomalu blíží do své poloviny, což přináší starty letní přípravy na nový ročník. Tu svoji odstartuje HBC Most první srpnový den, do té doby dostali hráči čas sami pro sebe.

Do posledního kola jsme bojovali o postup

Loňský ročník jste zakončili na jedenáctém místě, kde zpětně najdete příčiny tohoto umístění?

Ano, máte pravdu. Bylo to jedenácté místo, ale do posledního kola jsme bojovali o postup. A těch příčin je tam několik. Neproměňování šancí během jednotlivých zápasů a jak já tomu říkám “naše pětiminutovka”, kdy vypneme a obdržíme jeden a více gólů.

Kdy odstartujete letní přípravu a budou se připravovat všichni hráči společně?

První měsíc léta mají hráči sami pro sebe a oficiálně začínáme společnou přípravu první den v srpnu.

Co máte pro hráče v rámci letní přípravy připravené?

Není to nic extra nového. Klasická suchá příprava, ve které je zahrnut kruhový trénink, nějaké to běhání a tréninky v hale.

V rámci letní přípravy se zúčastníte Českého poháru, rozpis už je zveřejněný, jak vidíte své šance na tomto turnaji?

Bereme to jako zpestření letní přípravy. Je přihlášeno hodně kvalitních celků, a to je jen dobře. A šance? Ty jsou vždy… (usměje se)

Vlastní odchovanci? Je tam opravdu veliká mezera

Jak to vypadá s vašim kádrem, chystáte velké změny?

Toto je moje oblíbená otázka každý rok. (směje se) Velké změny nelze v tomto sportu dělat. Snad jen doplnění týmu o nějakého hráče, a to přijde pravděpodobně i u nás.

Z mládežnických kategorií máte až mladší žáky, jak těžké je pro vás získávat nové, mladší hráče, respektive přímo odchovance?

Ano, máte pravdu. Ještě minulý rok jsme měli starší žáky, ale většina jich byla z hokeje. Oni nám pomáhali to vše nastartovat. Je tam opravdu veliká mezera. Jak se říká, není kde brát a kam sáhnout. Nějaký rok to potrvá, než mladší žáci dorostou do juniorského věku.

Na čem je potřeba nejvíce zapracovat, abyste mohli stoupat tabulkou výše?

Myslím si, že minulý rok nám ukázal, že to opravdu jde. Je potřeba zlepšit střeleckou morálku, mít méně vyloučení a uvidí se.

Máte tedy už stanovené cíle pro další ročník?

Cíle máme asi jako každý tým. Ty nejvyšší! (úsměv)