CROSSDOCK Extraliga

Stoupa Cup klepe na dveře! Benefice pomůže lidem s roztroušenou sklerózou

V sobotu 27. července 2019 proběhne ve Vsetíně 14. ročník hokejbalového turnaje Stoupa Cup. Dnes už legendární turnaj začala v roce 2006 organizovat skupinka místních hokejbalových nadšenců jako vzpomínku na tragicky zesnulého kamaráda a aktivního hráče hokejbalu Ondru „Stoupu“ Vaculíka.

Stoupa Cup se během posledních let proměnil ve společenskou událost nejen pro Vsetín, ale i pro celorepublikovou hokejbalovou veřejnost. První ročníky se konaly jako malý rodinný a kamarádský turnaj, kde se sešlo pár amatérů, kteří si zahráli hokejbal a vzpomněli na Ondru. Rok od roku ale Stoupa Cup získával na prestiži a vzbuzoval zájem sportovců i médií. Najednou se plácek za Průmyslovkou stal známým pojmem ve všech hokejbalových městech České republiky.

Benefici „Zůstaň ve hře“ rozproudili vsetínští hokejisté!

Jedinečnou atmosféru dodává turnaji také závěrečná „after party“, na které všechny horké hlavy znesvářené boji na krev usedají ke společnému stolu. Prapor zábavy již tradičně drží regionálně nadnárodní umělec Bolek Vjaclovský. Za tónů jeho kytary se ze soupeřů stávají nerozluční přátelé.

Stoupa cup ale není jen o sportu, od roku 2016 má také charitativní rozměr. Beneficemi s názvy „Kapitán je Kuba“, „Benefice Vojta“ a „Nikdy se nevzdávej“ se podařilo shromáždit přes 1 200 000 korun. Výtěžek letošní benefice s názvem „Zůstaň ve hře” půjde vsetínskému sdružení Roska, které se věnuje pacientům s roztroušenou sklerózou. Konkrétně se bude jednat o pomoc v podobě asistenčních pomůcek, ozdravných pobytů a dalších důležitých věcí určených k léčbě.

Benefice 2019 neoficiálně odstartovala už v lednu prostřednictvím hokejového klubu VHK ROBE Vsetín. Vsetínští hokejisté odehráli zápas proti kladenským Rytířům v limitované edici dresů, která se následně vydražila za více než 134 tisíc korun. Tato částka posloužila jako prvotní vklad do benefice „Zůstaň ve hře“, která byla oficiálně zahájena 4. května během prvního ročníku Sportovního plesu.

Pomoci může každý! Opět po roce se budou dražit cenné artefakty

Sbírka se opět skládá z více zdrojů. Jednou z možností je zaslání libovolné částky na transparentní účet č. 2201425944/2010. Další variantou je finanční příspěvek v den konání turnaje přímo do kasičky na hřišti a nejatraktivnější formou pomoci je zakoupení sportovního artefaktu v unikátní internetové aukci, která se spustí čtrnáct dní před turnajem. V minulosti své dresy do dražby věnovaly sportovní hvězdy jako např. Ondřej Němec, Jiří Hudler, Martin Adamský, Dmitrij Jaškin, Jakub Voráček, Jiří Dopita, Martin Straka, Dominik Kubalík, Antonín Barák, Kateřina Elhotová a další.

Nad turnajem převzal záštitu starosta města Vsetín Jiří Růžička. I letos se Stoupa Cup bude hrát za podpory Českomoravského svazu hokejbalu a pod dohledem kamer České televize. Všechny zápasy se odehrají na hřišti u Střední průmyslové školy strojnické Vsetín (Pod Strání 1776), první utkání odstartuje 27. července v 7:30 hod., finálové klání je pak naplánováno na 16:00 hod. Hlavními patrony turnaje jsou bývalá redaktorka ČT sport Petra Staňová a trojnásobný šampión hokejové extraligy Ondřej Němec.

Upomínkové předměty v prodeji do 12. června!

Na webu je už delší dobu spuštěn prodej letošních upomínkových předmětů. Pro informaci, na webu si danou věc objednáte, a následně vyzvednete a zaplatíte osobně na turnaji, za průmyslovkou v den konání - 27.7.2019. Organizátoři prosí opravdu jen o závazné objednávky, které ukončí 12.7.2019. Důležité je také zmínit, že těchto věcí (krom minidresu) bude k dostání na samotném turnaji opravdu minimum, proto opravdu vše objednávejte přes stránky Stoupa Cupu!

Sledujete transparentní účet! Plní se, nezapomeňte, každá koruna pomůže vsetínskému sdružení ROSKA a pacientům s roztroušenou sklerózou! Děkujeme, že jste s námi!

Kontaktní údaje:


Email: stoupacup@email.cz


Facebook, Instagram: @Stoupa Cup Vsetín

Web: www.stoupacup.cz