CROSSDOCK Extraliga

Našemu týmu věřím, na jaře se můžeme zvednout, říká odhodlaně Tomáš Chyba

Sérii rozhovorů se zástupci jednotlivých týmů, týkající se zimní přípravy, budeme pokračovat na severu Čech, konkrétně v Mostě. Tamní klub se po nezdaru z loňské sezóny, kdy těsně nepostoupil do play off, opět pohybuje ve spodních patrech tabulky. Situaci v klubu nám přiblížil kapitán Tomáš Chyba.

Sráží nás slabá produktivita a velké množství vyloučení

Tomáši, loni vám o chlup utekl postup do play off, letos umístění v tabulce po podzimu výraznému zlepšení nenapovídá. Kde hledat příčiny toho, že se vám v první části sezóny tolik nedařilo?

Letos se potýkáme se slabou produktivitou a opět nás na kolena sráží velké množství vyloučení. Na domácí půdě hrajeme velmi dobře, žádný z týmů, který k nám přijel, nás nedokázal přehrát rozdílem třídy, ba naopak někdy jsme právě my byli ti, kdo byl lepším týmem. O venkovních zápasech se ani nemusíme bavit, otřesné…

Je naopak něco, od čeho se můžete do jarní části odrazit? Co bylo a může být vaší silnou zbraní?

Jsme docela dobře fyzicky připravení a když se držíme předem dané taktiky a každý hraje to, co má, jsme velmi nepříjemným týmem.

Vy osobně působíte jako povahově klidnější člověk. Přišla však od Vás při nezdarech na řadu nějaká ostřejší slova?

U nás v šatně pro to měl prostor každý. Všichni se mohli projevit a vyjádřit se k věci. Přece jen nejsme v pozici, kdy v šatně může být klid. Nemůžeme se tvářit, že se nic neděje. Rozhodně na sebe neřveme, rozhodně si nenadáváme. Do této pozice jsme se dostali sami, musíme se z toho vyhrabat.

Své body bych raději vyměnil za týmové do tabulky

Můžete po podzimu vyslovit alespoň mírnou spokojenost třeba nad Vaší výbornou produktivitou? Na obránce v týmu, který nesbírá příliš bodů, si vedete skvěle…

Mohl jsem mít klidně o 10 bodů více, to bych byl možná spokojený. Nicméně vzhledem k tomu, kde se nacházíme, bych ty body raději vyměnil za body do tabulky.

Na čem budete pracovat v zimní přípravě? Jistě využijete výhody, že můžete trénovat v kryté hale…

Každou středu nás čeká kruhový trénink s kondičním trenérem, kde budeme nabírat potřebnou sílu, fyzičku. V hale budeme opět zapojovat hokejky, běhat a jak jste mohli zpozorovat informace na našich sociálních sítích, tak se i sehrávat s novými spoluhráči.

Musíme ukázat, že jsme silní a porveme se o záchranu

Je ve Vašich silách za tak krátký čas, jaký zimní příprava nabízí, odstranit alespoň nějaké nedostatky, abyste byli znovu konkurenceschopní?

Náš tým nyní musí ukázat, že je silný a připravený se porvat o záchranu, při nejlepším se ještě pokusit postoupit do play off. Já osobně v to věřím a pokusím se o to, věřím našemu týmu natolik, že si myslím, že nikdo z nás není takový, aby šel do zápasu s tím, že mu je jedno, jak to dopadne.

Máte už domluvená nějaká konkrétní přípravná utkání, případně uvažujete o této možnosti?

Jak jsme již oznámili na sociálních sítích, máme nové trenéry (hlavní trenér Slavomír Švancar a asistent Petr Koudelka pozn. red.), kteří s námi na konkrétní termín domluvili schůzku, kde nám řekli o svých plánech a co by mělo přijít. Bavilo se tam i o přípravných zápasech, nic konkrétnějšího ale osobně momentálně nevím.