CROSSDOCK Extraliga

Trápící se Letohrad jede k poslednímu zápasu víkendu na Kladno. Rysové jsou na výši!

Extraliga hokejbalu pro letošek za sebou pomalu uzavírá dveře, tento víkend jsou totiž na programu poslední zápasy roku 2019, z nichž se naše redakce vydá na půdu lídra tabulky z Kladna.

Kladenští hokejbalisté bez problémů

Tady není o čem, hokejbalisté z Jágrova města jsou v letošním ročníku zatím hodně suverénní. V jejich statistikách svítí jen jedna remíza a jedna prohra a dohromady tak mají na svém kontě za dvanáct zápasů rovných třicet bodů. Ale pozor! U políčka jedné jediné letošní prohry je potřeba se v této chvíli zastavit. Ztráta všech tří bodů totiž přišla ze začátku sezóny právě na hřišti Letohradu!

Teď jsou však karty otočeny, Středočechy směrem dopředu netáhne sice někdo z elitní desítky celkového kanadského bodování, to jim ale vůbec nemusí vadit. Třeba statistika Dominika Barnošáka 8 gólů a 7 asistencí, nebo Milana Schnaubelta 5 gólů a 9 nahrávek mluví za vše. Tohle Kladno má zkrátka letos velkou sílu a k jistotě přezimování na prvním místě mu vzhledem k horšímu vzájemnému zápasu s druhými Pardubicemi stačí jeden bod z utkání s Jeleny.

Letohradským uletěla forma

Co se děje naopak s Jeleny?! Letohrad se v první polovině sezóny nachází ve své nejhorší krizi za poslední čtyři roky, a tedy momentálně na osmém místě. Svoji nepohodu ještě více prohloubil v nedělní dohrávce se Sudoměřicemi, se kterými prohrál po samostatných nájezdech a zůstal tak stále jen na hranici osmičky.

Pro Jeleny by v případě zakončení podzimní části třemi body z Kladna nesvitla sice nějaká extra naděje, ale naopak by spíše uvadla pro dotírající vlčáky ze spodku tabulky. Také celky Sudoměřic se ztrátou tří bodů a lepším vzájemným zápasem, či možná dokonce nováček s Dobřan se ztrátou šesti respektive sedmi bodů, by rády pomýšlely v jarní části na co největší prodloužení sezóny!