CROSSDOCK Extraliga

Stanislav Valenta po derby s Dobřany: Zápas rozhodly naše zkušenosti a sehranost

Ve fanouškovské anketě byl vybrán Hráč víkendu, kterým se stal Stanislav Valenta. Ten pomohl svému týmu k vítězství gólem a nahrávkou na vítěznou branku. „Dobřany mají mladý tým a velmi nás potrápily,“ prozradil mimo jiné v rozhovoru.

Neřešíme, proti komu hrajeme

Stando, Dobřany na tom nejsou jakožto nováček nejlépe, nicméně již se odlepily ode dna a musí se s nimi počítat. Jak jste se tedy na tohoto soupeře připravovali?

My neřešíme, proti komu hrajeme, jestli to jsou Dobřany, nebo našlapaný Kert Park či Pardubice. Pořád chceme od začátku hrát svou hru, dodržet taktiku a samozřejmě vyhrát.

Do zápasu jste vstoupili výborně a Vaší brankou jste se dostali do brzkého vedení. Byl tedy jeden z cílů na Dobřany co nejrychleji vletět?

Určitě, chtěli jsme na ně co nejrychleji vlétnout, napadat je a pramenily z toho nakonec dvě branky v první třetině.

Přesně, jak říkáte. Nakonec jste vedení do pauzy ještě navýšili, odnesli si do šatny vedení 2:0. Panovala však s předvedenou hrou spokojenost?

Spokojenost byla, nicméně odskakovaly nám míčky z hokejky, byl to takový „divný“ zápas. Možná to bylo i tou tíhou momentu, kdy fanoušci berou tento zápas jako derby. Takže sice jsme vedli, ale nebylo to úplně ono.

Dobřany byly velmi nepříjemným soupeřem

Dobřany navíc ke konci druhé třetiny snížily. Jak moc Vás tato branka zaskočila? Pomohla třeba i přestávka, která těsně po gólu následovala?

Určitě to byl velmi nepříjemný moment. V zápase jsme však stále byli nastaveni tak, že nic jiného než výhru nebereme a chceme vstřelit další branky.

Po 45 minutách hry jste nakonec byli spokojenějším týmem, zapsali jste si 3 body do tabulky. Dobřany se na Vás ale dotahovaly, přestože vystřelily na branku pouze dvanáctkrát. Čím Vás tedy nejvíce trápily?

Dobřany jsou mladý tým a hrají pospolu už od žákovských let. Jsou běhaví a v soubojích velmi nepříjemní. Tady bych hledal hlavní pozitiva jejich hry.

Zkušenosti rozhodly

Co naopak můžete vyzdvihnout ve hře Vašeho týmu?

Myslím si, že rozhodly zkušenosti a sehranost našeho týmu. Vyhráli jsme čtvrtý zápas v řadě, takže máme v šatně pohodu, i to naší hře prospělo.

Vy jste se na důležitém vítězství podílel dvěma kanadskými body, které Vám navíc vynesly vítězství ve fanouškovské anketě. Těší Vás i tato skutečnost?

Já sociální sítě nevedu, takže mi to řekli kluci v šatně, že jsem v nominaci a udělali vše proto, abych vyhrál a mohli mě zkasírovat (smích). Určitě mě to ale potěšilo. A hlavně taky to, že se do nominace vůbec dostal Plzeňák.

Jak jste již nastínil, zaplacení nějaké částky do klubové kasy Vás tedy jistě nemine…

Rozhodně, já už tam jsem asi i v mínusu (smích)…