CROSSDOCK Extraliga

Jaromír Markytán už půl roku nehraje: Stále nemám povolenou žádnou zátěž, smutní

Loňská sezóna pro něho byla, zdálo se, zlomová. V titulovém ročníku, v němž Kert Park završil zlatý mistrovský hattrick, patřil Jaromír Markytán k základním stavebním kamenům defenzivy Kertu. Po oslavách titulu patřil i mezi nejlepší české beky na mistrovství světa v Košicích. Už v té ale bylo zle.

Vlastní hloupostí jsem přišel minimálně o podzimní část

Jardo, na podzim jste se vůbec neobjevil na hřišti. To značí, že Vaše zranění není jen nějaké lehčí...

Bohužel, je to tak. Během operačního zákroku se ukázalo větší poškození kloubu, než se předpokládalo, tím pádem se prodloužila doba rekonvalescence.

Zranění jste si přivodil už na začátku loňského play off, při jaké situaci k tomu došlo?

Hlavně to je také bohužel tak, že jsem si zranění přivodil svoji vlastní hloupostí, když jsem ve druhé třetině během zápasu s pražským KOVEM zbytečně dělal kličku do dvou hráčů... Při tom mě jeden z protihráčů podrazil a já si poranil loket. Přišel jsem tak minimálně o celou podzimní část.

Jaký je momentální postup léčby? Hrozí třeba i krajní varianta ukončení kariéry? Přeci jenom, tvrdých střetů v hokejbale není málo...

Momentálně jsem po operaci a absolvuji rehabilitaci, zatím nemám povolenou žádnou osovou zátěž operovaného kloubu. Varianta ukončení kariéry snad nehrozí, uvidíme, jak bude probíhat další léčba.

Půl roku bez hokejbalu je hodně času, udržujete se alespoň nějak ve fyzické kondici, nebo ta pauza po loňské náročné sezóně přijde vhod?

Před tím, než jsem absolvoval operaci jsem se v kondici udržoval, ale po zákroku, jak už jsem zmínil, nemám bohužel povolenou žádnou zátěž, takže tomu dávám klid. Doba je to dlouhá, ale zdraví je jen jedno, tak to musím nějak vydržet.

Konkurence je pro Kert letos velká

Kert Park letos prohrál Československý Superpohár, v Extralize se mu nejdříve hlavně směrem dozadu příliš nedařilo. Netrápilo Vás, že zrovna v těchto chvílích nemůžete svými zkušenostmi týmu pomoct?

Tým prošel určitou generační změnou a věřím, že mladší kluci se během základní části ještě více otrkají a do těch rozhodujících zápasů to bude lepší. Ale neřekl bych, že jsem nějaký velezkušený hráč, nicméně mě samozřejmě mrzí, že jsem klukům během podzimu nemohl vůbec pomoct.

Jak se Vám zatím jeví aktuální výkony Kert Parku? Věříte, že se opravdu zmiňované dravé mládí dokáže do týmu tak rychle zapracovat, že nebudou mít Lužinští v play off zase žádnou výraznější konkurenci?

Změny tam před sezónou nějaké byly. Někteří zkušení hráči ukončili kariéru, jiní se vrátili do mateřských klubů a přišli mladí kluci, kteří se musejí vyhrát. Začátek sezóny určitě nevyšel podle představ, ale když se podíváte na poslední zápasy, tak se klukům začíná dařit a věřím, že jim to vydrží. Co se týká play off, myslím, že konkurence bude velká. Každý tým bude chtít zastavit Kert Park na cestě za dalším titulem.

Navštěvujete alespoň jako divák zápasy svých domovských Prachatic? A co říkáte na výsledky týmu? Letos to zatím také nejdříve nebylo tak suverénní, jako v předchozí sezóně...

Byl jsem na každém domácím zápase. Řekl bych, že naše výkony jsou zatím, jak se říká, jako na houpačce. Tým před sezónou prošel generační obměnou, přišli kluci z dorostu, někteří kluci odešli a jiní zkoušejí Extraligu. Ale stejně jako Kert Parku se klukům začíná v posledních zápasech dařit a snad to tak bude pokračovat! (usmívá se)