CROSSDOCK Extraliga

Kert Park otočil v Extralize boj s Autosklem, Ústí vyrovnalo vteřinu před koncem!

Autosklo se dostalo v utkání s Kert Parkem do tříbrankového vedení, které však neudrželo a Kert Park nakonec zvítězil v prodloužení. Také Ústí prohrávalo s Mostem, ale dostalo k dispozici dvojnásobnou početní výhodu, při které navíc odvolalo brankáře vyrovnalo.

Sobota 23. 11.

HBC Most vs. Elba DDM Ústí nad Labem 3:4 po pr. (2:1, 0:1, 1:1 – 0:1)

Branky a nahrávky: 7. Novák (Janák), 10. Chytrý (Plachý), 34. Novák (Chyba, Kastner) – 4. Poláček (Magasanik, Bín), 30. Haken (Bačák), 45. Grus (Smolík, Tomáš), 46. Červinka (Smolík, Bačák)

Ústí začalo utkání proti Mostu dobře, když ve čtvrté minutě využilo přesilovou hru a dostalo se do vedení. Most však nechtěl opakovat vysokou porážku z prvního vzájemného zápasu, zabral a do konce první třetiny se ještě dostal do vedení. To se ústeckým hráčům podařilo vyrovnat, ale Ondřej Novák svojí druhou brankou opět navýšil. Elba DDM vyrovnala i podruhé, a to za minutu dvanáct! Pouhou jednu vteřinu před koncem využil Jiří Grus přesilovku 6 na 3 a nakonec bylo Ústí šťastnější i v prodloužení, ve kterém mu bonusový bod vystřelil Vojtěch Červinka.

HBC Hradec Králové 1988 vs. SK Sudoměřice 7:2 (4:0, 1:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 1. Novák, 13. Lux (Březina, Šimek), 14. Běloušek (Malý, Novák), 15. Svoboda (Březina), 29. Šimek (Březina, Lux), 33. Březina (Běloušek, Lux), 45. Běloušek (Novák, Ježek) – 20. Randis (Šindlář), 23. Kaluža (Tóth, Helešil)

Hradci se podařilo Sudoměřicím oplatit porážku ze vzájemného zářijového zápasu. Východočeši nic nepodcenili a již v první třetině se dostali do čtyřbrankového vedení. Sudoměřice měly o přestávce asi hlučnou poradu, která však týmu prospěla a podařilo se mu se hned dvakrát trefit do černého. Další snížení se už ale nekonalo. Jednalo se totiž o jediné dvě branky hostů a další už přidávali jen domácí, kteří nakonec vyhráli vysoko 7:2.

HbK Karviná vs. TJ KOVO Praha 7:1 (2:0, 5:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 7. Řehůřek (Havlík, Hladký), 10. Hladký (Řehůřek, Růžička), 17. Diviš (Pala, L. Rosůlek), 22. J. Rosůlek (Skyba), 24. Havlík (Růžička, Hladký), 28. Zaremba (Havlík, Heczko), 29. Pilch (Pala, Rosůlek) – 36. Nýdl (Drak, Bravenec)

KOVO nenašlo recept na Karvinou ani tentokrát. Po druhé třetině vedl moravskoslezský tým již 7:0! Zajímavostí je, že do tabulky střelců se zapsalo hned sedm různých hráčů. V závěrečné patnáctiminutovce se utkání za jasného skóre už jen dohrávalo. Přesto přidal pražský celek alespoň gól útěchy, když domácího brankáře prostřelil Jan Nýdl.

HBC Plzeň vs. TJ Snack Dobřany 4:2 (2:0, 0:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 6. Valenta (Kejř), 11. Vobruba (Kunzmann, D. Ulč), 32. Průcha (Valenta), 44. Ulč (Vobruba) – 29. J. Kovářík (D. Kovářík, Sloup), 31. J. Kovářík (V. Šlehofer)

Západočeské derby dopadlo i tentokrát lépe pro Plzeň. Ta se ujala v první třetině dvoubrankového vedení, na které však Dobřany ještě odpověděly. Srovnat krok se jim podařilo už po čtyřiatřiceti sekundách třetí třetiny. Z vyrovnání se však neradovaly dlouho. Plzeňskému Michalu Průchovi stačila minuta, aby dostal do vedení opět svůj tým. Na hru bez brankáře se už nedostalo, protože minutu a půl před koncem přidala Plzeň rozhodující trefu, když David Ulč vymetl přesně pravý horní roh.

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice vs. HC Kert Park Praha 5:6 po pr. (1:1, 3:0, 1:4 – 0:1)

Branky a nahrávky: 6. Bílý (Kubeš, Blažek), 19. Bílý (Krejčí), 22. Zajíček, 30. Školoudík (Kvapil, Vlasák), 36. Kvapil (Kohoutek) – 9. Dejneka (Šperl), 36. Zvonek (Wróbel, Dejneka), 38. J. Kruček (M. Kruček, Čejka), 42. Wróbel (M. Kruček, Fejfar), 45. J. Kruček (Zvonek, Wróbel), 47. Čejka (Zvonek)

Hned jedenáct branek viděli diváci, kteří dorazili na utkání mezi Autosklem a Kert Parkem. Autosklo se po druhé třetině ujalo tříbrankového vedení a vypadalo to, že dovede zápas do vítězného konce. Kert Park však zbraně nesložil a v závěrečné části sešlápl plyn. Pražský tým vstřelil hned čtyři branky a tou poslední půl minuty před závěrečnou sirénou si vynutil prodloužení. V tom se do černého trefil Jan Čejka, který tak dokonal obrat svého týmu.

Neděle 24. 11.

SK Hokejbal Letohrad vs. SK Sudoměřice 4:5 s.s. (1:2, 2:1, 1:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 5. Faltus (Věchet, Lajčiak), 22. Lajčiak (Cvejn, Faltus), 24. Cvejn (Faltus, Šimara), 41. Cvejn (Teplý, Lajčiak) – 7. M. Tóth (Chovanec), 8. Král (M. Tóth, Helešic), 18. D. Tóth (M. Tóth), 34. Kaluža (Štefek), rozh. náj. Kaluža

Letohrad se dostal v utkání se Sudoměřicemi jako první do vedení, to však dlouho neudržel. Hosté dali v rozmezí jedné minuty dvě branky a odcházeli do šaten s jednobrankovým náskokem. Letohrad musel dohánět dvougólovou ztrátu, což se mu povedlo, ale skóre se přetočilo opět na stranu hostů. I na tento gól zvládl Letohrad díky Jakubu Cvejnovi odpovědět a utkání muselo jít do prodloužení. V tom se střelec nenašel a svoji šikovnost až při samostatných stříleních prokázal Jan Kaluža, který vybojoval pro Sudoměřice dva body.