CROSSDOCK Extraliga

Západočeské derby pro domácí mečouny! Dobřanům dotažení ztráty nestačilo

V rámci předposledního letošního kola hokejbalové extraligy došlo také na první reprízu západočeského derby mezi plzeňskými Mečouny a dobřanskými Šneky. Hosté se po postupu mezi elitu nejprve rozkoukávali, poslední zápasy už ale prokazují velkou houževnatost a se soupeři dokážou hrát vyrovnaně.

Plzeň vedení nenavýšila, Šneci toho využili

Dobrou brankovou situací sice začali hosté, do vedení se ale dostat nedokázali, takže si slovo v šesté minutě vzali domácí. Dobřany zapomněly na zcela volného Stanislava Valentu, který se už z prostoru před brankou dokázal prosadit. Pro hosty bylo hůře skoro přesně o pět minut později, kdy naopak Mečouni slavili už slibné vedení 2:0. Do levé strany dostal nabito Jakub Vobruba, jehož projektil rozvlnil síť.

Od druhé třetiny se Šneci zase více vrátili do hry, jenomže domácí také ještě zabrali a směrem dopředu se tak hrál od obou celků hodně ofenzivní hokejbal. Více šancí ale měli bezesporu domácí, kteří mohli několikrát duel už definitivně rozhodnout. Jenomže se tak nestalo a Dobřany trestaly! Necelé dvě minuty před druhou sirénou se odražený míček dostal na hůl Jana Kováříka, pro kterého to nebyla těžká práce - 2:1.

Vyrovnání nic neznamenalo

Mečouni museli začít třetí část aktivně, což se také stalo. Jenomže v útočné třetině jednou propadli a pohroma pro ně byla na světě. Jan Kovářík totiž následný samostatný únik bezpečně proměnil a po jeho druhé trefě v utkání se tak začínalo prakticky od nuly - 2:2!

V dalších minutách se ale prokázala dobřanská nezkušenost, možná i daň nováčka. Plzeň totiž podobná utkání zvládat umí, takže se hned vrhla do útoku, kde netrvalo dlouho, když hosté zapomněli pokrýt střeleckou pozici Michala Průchy, jenž od modré poslal zpět do vedení Mečouny. Když pak milimetrově přesnou ranou do růžku hostující klece zvyšoval na 4:2 David Ulč, bylo jasné, že tři body z atraktivního derby o vládce západních Čech zůstanou v Plzni!

____________________________________________________________________

Hodnocení trenérů

Josef Kadaně (hlavní trenér Plzně): Čekali jsme, že Dobřany budou takto kousat. Nikdy to nejsou dva stejné zápasy, protože na začátku sezony jsme u nich vyhráli celkem jednoznačně. Navíc my jsme jednoznačným výsledkem vyhráli před týdnem, když jsme dali deset gólů a podobné výsledky se moc často takto v krátké době neopakují. Ale myslím si, že i tentokrát jsme klidně těch branek mohli dát více, především ve druhé třetině jsme měli několik šancí, ovšem nic nám tam nespadlo. I pro diváky to musel být ve finále určitě lepší zápas než ten první. Tři body jsou pro nás moc důležité, abychom udrželi krok se špičkou, kde chceme hrát.

Václav Šlehofer st. (hlavní trenér Dobřan): Neprohráli jsme výrazně, kdybychom byli směrem dopředu více hladoví, tak bychom možná uhráli ještě lepší výsledek. Jeli jsme sem ale uhrát dobrý výsledek, a to se nám ve finále dá se říci povedlo. Škoda jen, že mužstvo nemá ještě potřebné zkušenosti, ale musíme být při naší práci trpěliví. Hráče na to neustále upozorňujeme a učíme se to, že když se v zápase dotáhneme třeba na rozdíl jedné branky, nebo dokonce vyrovnáme, že potom musíme hrát více hlavou a nebláznit. Máme ale hodně mladé mužstvo, to chce ještě čas, ovšem tento zápas nám přinesl určitě další zkušenosti!