CROSSDOCK Extraliga

Extraliga mužů přinese hned dvě derby! Oplatí Kert Park porážku Autosklu?

Předposlední hrací víkend během podzimní části klepe v Extralize mužů na dveře. Jedná se o odvety ze zářijových zápasů, takže týmy už vědí, co od svých soupeřů mohou očekávat. Na programu je severočeské, ale také západočeské derby.

11:00 HBC Most vs. Elba DDM Ústí nad Labem

Most odehrál uplynulý víkend hned dva zápasy, po vysoké porážce s Plzní zabral a poradil si s Hradcem Králové 3:2 po prodloužení. Také Ústí se střetlo s Hradcem, velmi rychle prohrávalo o dvě branky, ale ztrátu dohnalo, a nakonec si došlo pro vítězství 3:2. K již druhému letošnímu severočeskému derby se týmy Mostu a Ústí sejdou v Mostě. První vzájemné měření sil dopadlo jasně ve prospěch Elby DDM, která využila hned pět přesilových her a celkově vstřelila devět branek!

13:00 HBC Hradec Králové 1988 vs. SK Sudoměřice

Hradci se uplynulý víkend nepovedl, zamířil na sever Čech, kde odehrál dva zápasy se ziskem pouze jednoho bodu. Ani Sudoměřice nebyly úspěšné, na svém hřišti podlehly Kladnu 2:6. První vzájemné utkání Sudoměřic s Hradcem zvládl vítězně domácí celek. Královéhradečtí Piráti museli dvakrát dohánět ztrátu, což se jim nakonec nepodařilo a svému soupeři podlehli těsně 3:4.

15:00 HbK Karviná vs. TJ KOVO Praha

Karviná si podruhé v letošním ročníku poradila s Letohradem. Ten svého soupeře sice přestřílel, ale o jeden přesný zásah více dala nakonec Karviná. KOVO se proti pardubickému Autosklu neprosadilo, na hostujícího brankáře Foršta nenašlo recept a podlehlo mu 0:4. První duel mezi celky Karviné a pražského KOVA skončil jasným výsledkem pro Moravskoslezský tým. Pražské mužstvo se prosadilo pouze v prostřední části, což bylo na vítězství málo.

17:00 HBC Plzeň vs. TJ Snack Dobřany

Zatímco Plzeň slavila jasnou výhru nad Mostem, Dobřany podlehly rozdílem pěti branek Kert Parku. Západočeské derby poprvé přineslo výhru Plzně, která vstřelila šest branek, jež rovnoměrně rozložila do všech třetin. Dobřany ještě dokázaly zareagovat na dvougólovou ztrátu, ale další zásahy už přidat nezvládly.

17:00 HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice vs. HC Kert Park Praha

Autosklo si během posledního víkendu vyšláplo na KOVO a Kert Park na Dobřany. První vzájemný zápas vyhrálo pardubické Autosklo, které porazilo Kert Park hlavně díky třetí třetině, v níž vstřelilo tři góly. Pražský celek se však v poslední době zvedl, sbírá jednu výhru za druhou a od druhého vzájemného zápasu těchto dvou celků můžeme očekávat mnohem napínavější duel!

14:00 SK Hokejbal Letohrad vs. SK Sudoměřice

V posledním kole si ani jeden z celků nepřipsal body do tabulky. V té se tak nacházejí těsně vedle sebe. Letohrad má sice o čtyři body více, ale Sudoměřice mají odehráno o utkání méně. Tyto dva týmy se v letošním ročníku ještě nepotkaly, a tak se můžeme těšit, s čím proti sobě vyrukují.