CROSSDOCK Extraliga

Západočeské víkendové derby v živém přenosu! Prokážou Šneci zlepšení i v Plzni?

Předposlední podzimní kolo hokejbalové extraligy přinese také druhý letošní duel mezi Plzní a Dobřany, zatímco v prvním vzájemném měření sil po jednoznačném výsledku slavili Mečouni, tentokrát by se už mohlo jednat alespoň o trochu vyrovnanější duel.

Plzeň na vlně pohody

Mečouni mohou být s rozjezdem a zatím i finišem podzimní části extraligové sezóny spokojeni. Na svém kontě mají po dvanácti kolech 23 bodů a pouze o bod horší Kert Park by jim nyní mohl uzmout jejich třetí příčku v tabulce. V řadě ale stojí i další týmy, nicméně svoji pozici má Plzeň naprosto ve svých rukou a dalším krokem ke klidné zimě by mohlo být vítězství proti Dobřanům. Plzeňští si ale musí dávat pozor především na svoji defenzivu, s jednatřiceti obdrženými brankami se totiž v této statistice řadí až na šestou příčku.

Dobřany si plní svůj sezónní úkol

Šneci, jakožto nováček v Extralize, šli do tohoto ročníku hlavně s jedním úkolem, který zněl: pustit do hry co nejvíce svých kmenových hráčů a také odchovanců. A to se Dobřanským v plných doušcích daří. Šnekům se navíc začalo dařit i vybojovávat potřebné body, a to to na začátku sezóny nevypadalo příliš reálně. Nynější situace je však taková, že Dobřany mají devět bodů, které je řadí na bezpečné desáté místo! Pro sobotní hosty bude nadcházejícím úkolem jediné, a to vyvarovat se podobnému zářijovému výsledku 1:6. Povede se jim to? Nebo dokonce překvapí a odvezou si z Košutky další bodový příděl?