CROSSDOCK Extraliga

Most se otřepal z debaklu v Plzni a o den později slavil druhé vítězství v sezóně!

Další extraligový víkend přinesl jasné výsledky. Hned ve čtyřech případech byl konečný výsledek s rozdílem čtyř a více branek. Nejlépe se dařilo Plzni, která vstřelila Mostu deset gólů. Severočeši však o den později zabojovali a v zápase s Hradcem Králové si spravili chuť.

Pátek 15.11.

TJ KOVO Praha vs. HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice 0:4 (0:1, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 8. Filip (Krejčí, Bílý), 23. Strouhal (Filip), 29. Bílý (Filip, Krejčí), 39. Kohoutek (Novotný, Moravec).

Páteční utkání dokázalo Autosklo odehrát bez inkasované branky. Hostující byli aktivní hned od začátku zápasu a první branku z toho vytěžil v osmé minutě Petr Filip. Ve druhé části navýšilo Autosklo svoje vedení již na tři góly a šlo si jasně za vítězstvím. Skóre na konečných 0:4 stanovil Lukáš Kohoutek, který zakončil povedenou kombinaci svých spoluhráčů. Ani tentokrát se tak KOVU nepodařilo na Pardubice vyzrát.

Sobota 16.11.

TJ Snack Dobřany vs. HC Kert Park Praha 3:8 (1:3, 1:4, 1:1)

Branky a nahrávky: 14. Remiáš (Kovářík J., Bárta), 25. Šlehofer V. ml. (Málek, Bárta), 39. Remiáš (Bárta, Šlehofer V. ml.) – 3. Zvonek (Wróbel), 8. Fejfar (Kruček M., Wróbel), 11. Postulka (Vaniš), 18. Vaniš (Fejfar, Laurinc), 19. Wróbel (Zvonek), 26. Dejneka (Fejfar, Kruček M.), 30. Kruček J. (Zvonek, Kruček M.), 35. Vaniš (Dejneka, Pastulka).

Kert Park nastoupil na svého soupeře hned od začátku a již v jedenácté minutě se ujal tříbrankového vedení. Dobřany se však nesložily a zásluhou Martina Remiáše ještě do konce první třetiny snížily. Opratě utkání ale i nadále drželi hosté, kteří přidali další čtyři góly. Gólově nejvyrovnanější byla až třetí třetina, která skončila 1:1. Velkou ztrátu už však Dobřany dohnat nedokázaly.

Elba DDM Ústí nad Labem vs. HBC Hradec Králové 1988 3:2 (2:2, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 8. Stupka (Bačák, Červinka), 10. Michajličenko (Soukup), 32. Stupka (Červinka) – 2. Škoda (Novák, Malý), 2. Svoboda (Fanderlík, Šimek).

Stejně jako první letošní utkání mezi těmito dvěma týmy i tentokrát skončil zápas mezi Ústím a Hradcem 3:2. Spokojenějším celkem však bylo tentokrát Ústí. Hradci stačilo pouhých čtyřiapadesát vteřin ve druhé minutě, během kterých se dostal do vedení 0:2. Elba DDM však zabrala a už v desáté minutě bylo srovnáno. Na další branku si diváci museli počkat až do třetí třetiny, zkraje které se svojí druhou brankou blýskl Martin Stupka. Jeho zásah byl nakonec vítězný.

SK Sudoměřice vs. HBC Kladno 2:6 (2:1, 0:1, 0:4)

Branky a nahrávky: 13. Kaluža (Kuba, Helešic), 14. Randis – 10. Soukup (Barnošák), 22. Špaček (Hrabár), 32. Soukup (Barnošák, Kohout), 36. Barnošák (Kohout), 36. Procházka (Prokop), 39. Soukup (Šrámek, Špaček).

Kladno ani v dalším utkání se Sudoměřicemi neklopýtlo, a i tentokrát jim vstřelilo šest branek. Kladenští hráči šli jako první do vedení, ale Sudoměřice ještě do konce první patnáctiminutovky otočily skóre ve svůj prospěch. Hosté svému soupeři již skórovat nedovolili a vyhráli hlavně díky závěrečné části, ve které se trefili hned čtyřikrát. Hattrickem se blýskl obránce Radek Soukup!

SK Hokejbal Letohrad vs. HbK Karviná 2:3 (1:2, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 15. Anýž (Hejtmánek D., Bogdány), 42. Věchet (Bečka) – 7. Diviš (Pala, Rosůlek L.), 15. Rosůlek L. (Skyba), 19. Diviš (Rosůlek L., Říman).

Karviná vybojovala nad Letohradem těsnou výhru 3:2 i podruhé v sezóně. V první třetině se hned dvakrát dostala do jednobrankového vedení, na to druhé již domácí odpovědět nedokázali. Oproti tomu hosté svůj náskok po čtyřech minutách druhé části navýšili. Letohrad v závěru zápasu ještě zabojoval, ve dvaačtyřicáté minutě se prosadil kapitán Jelenů Miroslav Věchet a jeho tým měl na srovnání skóre ještě dost času. Další branku už ale nepřidal, a tak Karviná i tentokrát vybojovala tři body.

HBC Plzeň vs. HBC Most 10:3 (3:1, 3:1, 4:1)

Branky a nahrávky: 9. Valenta (Šmucer), 11. Kejř (Benedikt J., Roušal), 13. Ulč T. (Švarc), 18. Hanuš (Ulč D., Kunzmann), 18. Kejř (Benedikt J., Valenta), 24. Roušal (Švarc, Vágner), 36. Kunzmann (Ulč D., Vobruba), 39. Benedikt J. (Kejř, Švarc), 43. Vobruba (Hanuš), 44. Kunzmann (Vobruba, Hanuš) – 13. Popluhár (Singer, Chyba), 21. Chyba (Singer, Novák), 41. Chytrý (Novák).

První utkání mezi Plzní a Mostem bylo vyrovnané, tentokrát byl průběh zápasu úplně jiný. Most si rozložil branky rovnoměrně do všech třetin, to mu ale na rozjetou Plzeň nestačilo. Západočeši si s chutí zastříleli a zastavili se až na desítce. Nejvíce branek dali ve třetí části, kdy se do černého trefili hned čtyřikrát. Aktuálně jim v tabulce patří třetí příčka.

Neděle 17.11.

11:00 HBC Most vs. HBC Hradec Králové 1988 3:2 pp (0:2, 2:0, 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 18. Popluhár (Kastner, Chyba), 20. Drenčko (Chyba), 46. Chyba – 10. Malý (Novák), 15. Jiřík (Novák).

O den později se dařilo Mostu mnohem lépe. Na vysokou porážku s Plzní dokonale zapomněl a proti Hradci slavil výhru. Hradec se sice devět vteřin před první sirénou ujal dvoubrankového vedení, ani to však mostecké hráče nezastavilo. V druhé části vyrovnali stav na 2:2 a ten udrželi až do konce základní hrací doby. V prodloužení stačilo Tomáši Chybovi pouhých třináct vteřin, aby rozhodl o vítězství svého týmu.