CROSSDOCK Extraliga

Hradec i přes výborný začátek Ústí neporazil, to totiž předvedlo skvělou vítěznou otočku

Královéhradečtí hokejbalisté vlétli na svého soupeře hned od začátku. Před koncem druhé minuty vedli již 0:2. Nakonec se však jednalo o jediné přesné zásahy hostujícího celku. Ústí nad Labem se podařilo ještě během první části srovnat se soupeřem krok a vyrovnaný stav trval až do začátku třetí třeti

Hradec vlétl na Ústí hned od začátku

Začátek utkání byl pro ústecké hráče jako z hororu. Hradci stačily necelé dvě minuty k tomu, aby se dostal do dvoubrankového vedení. Po Petru Škodovi se střelou k tyči prosadil Jakub Svoboda. Ústí se vrátilo zpátky do utkání díky přesilové hře, při které sice nevyrovnalo, ale srovnalo se soupeřem krok. Už při vyrovnaném stavu hráčů našel Bačák před brankou volného Martina Stupku, který snížil. Netrvalo dlouho a bylo srovnáno. Lukáš Soukup se dostal do samostatného úniku, který se mu nepovedl, ale ještě našel Petra Michajličenka, který mířil přesně. Do konce první třetiny už další branku diváci neviděli.

Trestné střílení hosté neproměnili

Elba DDM se pokusila na svého soupeře vlétnout hned od začátku, jako to on předvedl v první třetině, ale branku z toho nevytěžila. Šance byly k vidění na obou stranách, ale ani jeden tým se prosadit nedokázal. Všechny střely ztroskotaly díky dobrým zásahům brankářů. Minutu před druhou sirénou dostali hosté k dispozici trestné střílení, Landt však úmysly střelce odhalil. Druhá třetina tak branku nepřinesla a stav po ní byl stále vyrovnaný 2:2.

Stupka se postaral o dvě branky

Až vstup do třetí třetiny se domácím povedl. Červinka vyhrál čistě buly přímo na Martina Stupku, který svojí druhou trefou poslal Ústí do vedení. Více ze hry měl ve třetí části právě ústecký celek, který bránil těsný náskok. Svému soupeři dal k dispozici dvě přesilové hry, které se mu však podařilo ubránit. Hradec se snažil posílat na domácího brankáře co nejvíce střel, ale ani jedna z nich neskončila až za zády Landta. V závěru zkusilo hostující mužstvo hru bez brankáře, ale vyrovnat se mu už nepovedlo.