CROSSDOCK Extraliga

Extraligový zápas víkendu na severu Čech. Napraví zaváhání Elba nebo zvítězí Piráti?

Hokejbalová extraliga se tento víkend opět rozehraje napříč celou republikou, naše redakce se poprvé v letošním ročníku vydá na hřiště ústecké Elby, kam zajíždí také hradečtí Piráti.

Elba dvakrát prohrála a propadla se tabulkou!

Ústečtí hokejbalisté se po skvělém rozjezdu podzimu drželi u špičky tabulky, kterou dokonce i pár víkendů vedli. Jenomže po více jak dvoutýdenní pauze to vypadá, že Ústí ze své formy vypadlo! O minulém víkendu totiž sice prohrálo v souboji s prvním Kladnem, o den později ale taktéž na domácí půdě padlo i s Karvinou. Elba se tak rázem dostala až na šesté místo extraligové tabulky!

Hradec bod z Plzně musel brát

Hokejbalisté od Bílé věže o minulém víkendu cestovali k jednomu zápasu, a to když na hřišti Mečounů vyválčili jeden bod. Ten je pro Piráty nakonec hodně cenný, protože v zápase museli neustále dotahovat vedení Západočechů, kterým podlehli nakonec po samostatných stříleních. Východočeši tak mají v tabulce momentálně shodně bodů s ústeckou Elbou, tedy devatenáct. Hradec však má na Ústí hned dva zápasy k dobru!

Ústecký tahoun versus nová posila

V souvislosti s letošní sezonou hokejbalové extraligy jste jistě zaregistrovali jméno ústeckého forvarda Jiřího Tomáše. Ten vstoupil do letošního ročníku skvěle a i po dalším bodovém přísunu z minulého víkendu se v jeho statistice blýská momentálně 12 branek a 5 asistencí. V sobotu si navíc v živém vysílání na našem hokejbalovém facebooku přebere už svoji druhou letošní cenu za Pastee hráče měsíce!

Hradečtí si zase mohou mnout ruce, že v létě angažovali Pavla Malého. Tento urostlý hráč o sobě dává vědět převážně v posledních kolech, kdy se stal nejproduktivnějším Pirátem a momentálně má na svém kontě už 8 branek a 3 asistence!