CROSSDOCK Extraliga

V Extralize mužů se můžeme těšit na odvety z prvního kola! TV COM míří do Ústí

Po více než dvou měsících se můžeme těšit na odvety z prvního letošního soutěžního víkendu. Na první příčce Extraligy mužů se aktuálně nachází Kladno, které má před druhým pardubickým Autosklem náskok čtyř bodů, Východočeši však odehráli o utkání méně!

20:00 TJ KOVO Praha vs. HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice

KOVO naposledy odehrálo utkání proti pražskému rivalovi Kert Parku a zápas začalo dobře, když se v deváté minutě ujalo jednobrankového vedení. Jednalo se však o jeho jediný přesný zásah a nakonec prohrálo 1:6. Oproti tomu si Autosklo ve východočeském derby poradilo jasně s Letohradem. První vzájemné utkání z letošního roku mluví ve prospěch Autoskla, které vyhrálo na své půdě 7:1, KOVO tak má svému soupeři co vracet, favorit je ale jasný…

10:30 TJ Snack Dobřany vs. HC Kert Park Praha

Dobřany odehrály velmi vyrovnané utkání s Mostem, proti němuž rozhodly hlavně ve druhé třetině, ve které vstřelily tři branky. Nakonec zvítězily těsně 4:3. Kert Park zažil úspěšný víkend, když ve dvou utkáních vstřelil celkem patnáct branek! První střetnutí Dobřan s Kert Parkem bylo premiérovým zápasem Dobřanských v Extralize a nedopadlo pro ně vůbec dobře. Prohrály ho na Lužinách 2:10.

14:00 Elba DDM Ústí nad Labem vs. HBC Hradec Králové 1988

Elbě DDM se poslední hrací víkend vůbec nepodařil. Ve dvou zápasech inkasovala jedenáct branek a nevybojovala ani jeden bod, čímž se propadla tabulkou níže. Hradec odehrál velmi vyrovnaný souboj s Plzní, na kterou nakonec nestačil až v samostatných stříleních. Diváci se v sobotu mohou určitě těšit na vyrovnaný duel, protože první vzájemné utkání skončilo těsně 3:2 pro Hradec Králové!

15:00 SK Sudoměřice vs. HBC Kladno

Sudoměřice budou chtít na poslední zápas co nejrychleji zapomenout, podlehly v něm totiž Kert Parku vysoko 0:9 a krok s ním dokázaly udržet pouze v první třetině. Oproti tomu Kladno odehrálo dobrý zápas na hřišti Ústí nad Labem, v němž zvítězilo 6:2. Sudoměřice to nebudou mít jednoduché ani v dalším utkání právě s prvním Kladnem, v září s ním prohrály 0:6. Nyní se ale bude hrát na jediném asfaltovém hřišti v nejvyšší mužské soutěži. Využije této nesporné výhody jihomoravský celek?

16:00 SK Hokejbal Letohrad vs. HbK Karviná

Letohrad se nachází až na osmém místě se čtrnácti body. Naposledy nestačil na pardubické Autosklo, kterému podlehl na své půdě. Karviná nejprve těsně prohrála s Mostem, ale o den později si spravila náladu na hřišti Ústí, odkud si odvezla všechny tři body. Týmy Letohradu a Karviné se nacházejí na sousedních příčkách tabulky. Také první jejich letošní vzájemný duel skončil těsně 3:2 pro Karvinou, takže se máme na co těšit i tentokrát.

17:00 HBC Plzeň vs. HBC Most

Plzni patří aktuálně třetí příčka a na první Kladno ztrácí sedm bodů. Naposledy vybojovala proti Hradci dva body, když přišla sedmašedesát sekund před koncem základní hrací doby o vedení. Most vybojoval své první tři body do tabulky, když porazil Karvinou. Vyrovnané utkání odehrál také o den později s Dobřany, body však tentokrát nezískal. Mostu se domácí zápasy daří, což prokázal také v prvním hracím kole, kdy podlehl Plzni o jedinou branku.

11:00 HBC Most vs. HBC Hradec Králové 1988

Jediný nedělní zápas proti sobě postaví Most s Hradcem. Tyto dva týmy odehrají odvetu po čtrnácti dnech. Během prvního listopadového víkendu se lépe dařilo Hradci, který již v první třetině vstřelil svému soupeři čtyři branky. Nakonec zvítězil na své půdě pod královéhradeckou Bílou věží vysoko 6:0!