CROSSDOCK Extraliga

Všechny moje góly byly škaredé, směje se nejlepší hráč víkendu Jan Diviš

Hokejbalisté z Karviné zažili minulý víkend v Extralize mužů zápasy na severu Čech jako když se vozí na horské dráze. Moravskoslezský soubor nejdříve prohrál v Mostě, který si připsal první vítězství za tři body v sezóně, aby Karvinští o den později naprosto srazili ústeckou Elbu!

Mostu jsme darovali předčasný vánoční dárek

Fanoušci drtivou většinou hlasů rozhodli o Vašem prvenství v anketě o nejlepšího hráče uplynulého víkendu v Extralize mužů! Potěší takovéto ocenění a bude se kasička týmového pokladníka pořádně řehtat? (úsměv)

Ocenění vždycky potěší, i když hlavní jsou tři body do tabulky. Budu to mít hodně mastné, protože jsem v pátek na tréninku „vyhrál“ dřeváka, takže mi to pokladník určitě sečte (smích).

Zažili jste rozporuplný víkend. Nejdříve v sobotu nad vámi poprvé v sezóně vyhrál Most 3:2, ale následně jste si více než spravili chuť v Ústí nad Labem. Co se stalo v Mostě, že jste nedokázali zatím jako jediní v sezóně obrat o všechny body jinak trápící se Most?

Most hrál svůj silový hokejbal, nedaroval nám ani kousek místa. Hodně jsme se nadřeli na vedení o dva góly a hned vzápětí na to si necháme dát gól na 1:2 v podstatě z buly. Poté jsme začali zbytečně faulovat a darovali soupeři přesilovku 5 na 3. Sami jsme se v přesilovkách trápili s koncovkou, takže to vyústilo v předčasný vánoční dárek pro Most.

Myslím si, že nás Ústí hodně podcenilo

V Ústí nad Labem to už ale byla úplně jiná písnička. Vy jste navíc Elbu při vítězství 5:2 pomohl srazit hattrickem a dvěma nahrávkami! To je neskutečný počin. Který gól byl z vašeho pohledu nejhezčí a nejdůležitější? Mohl byste popsat i další dvě Vaše trefy v zápase?

Jsou zápasy, kdy má člověk spousty šancí a nahrávek do gólových situací a odejde ze zápasu bez bodu. Jsou zápasy, kdy se člověk postaví třikrát před bránu a dá tři góly. Takže je to spíše souhra náhod, že se povedl takový bodový počin. Všechny moje góly byly škaredé (smích). Všechny vlastně byly z dorážky, což jsou situace, které nám právě v Mostě chyběly, tlak do branky. Kdybych měl z toho zápasu něco vyzdvihnout, tak asi gól na 0:5, kdy se mi povedlo vystihnout křižnou přihrávku v oslabení a v následném 2 na 1 nahrát „Rosimu“ (útočník Lumír Rosůlek pozn. red.) na gól.

Elba byla od začátku sezóny každého týmu postrachem, ale vy jste ji doslova přejeli, a navíc na její půdě jste dlouho vedli 5:0. Čím to, že vám zápas tak vyšel?

Myslím si, že nás Ústí hodně podcenilo. Podle mě si mysleli, že když jsme prohráli v Mostě, tak nás přejedou jako zamrzlou řeku. Poté, co nám vyšla parádně první třetina, tak jsme předvedli to, co jsme měli ukázat i v Mostě a zápas jsme si pohlídali.

Skutečná síla týmů se ukáže až v play off!

Extraliga je letos dost vyrovnaná, prakticky každý může porazit každého. Cítíte to stejně, že se kvalita zvedá, nebo se spíš hráčské kádry jednotlivých týmů vyrovnávají?

Hráčské kádry se obměňují a dohromady s momentální formou vznikly výsledky, které ukazují na vyrovnanost týmů. To je dle mého zavádějící a skutečná síla týmů se ukáže až v play off. Tam začne opět úplně jiná soutěž!

Další víkend Vás čeká Letohrad, který jste na začátku sezóny porazili 3:2 na své domácí půdě. Je to těžký soupeř? Věříte, že si z východních Čech odvezete další tři body? Jeleni jsou docela ve velké herní krizi…

Krize nekrize, pořád Letohrad bude hrát doma a bude chtít hájit svoji tvrz. V poslední době nás trápí produktivita a víme, že „Šimi“ (gólman Jan Šimara pozn. red.) to umí v brance zavřít. Samozřejmě uděláme vše pro to, abychom si nějaký bod odvezli.

Otázka pro odlehčení. Prozraďte čtenářům webu hokejbal.cz, čím se nejlepší hráč uplynulého víkendu v civilním životě živí a co pro Vás hokejbal znamená?

Jsem výzkumný pracovník Centra ENET - Energetické jednotky pro využití netradičních zdrojů energie, což je součástí VŠB-TU v Ostravě. Sport byl vždy velkou součástí mého života a hokejbal je pro mě alternativa hokejového prostředí, kdy jsem již nechtěl dál hrát lední hokej v 2. Lize nebo Krajském přeboru. V Karviné byla skvělá parta a mně by určitě chyběl ten „smrad šatny“, kdybych se sportem skončil úplně. Takže jsem rád, že jsem se pro hokejbal rozhodl.

Jak často trénujete a je hokejbal velkou částí Vašeho života?

Trénujeme třikrát týdně, ale dnes je potřeba se individuálně připravovat i sám, vzhledem k atletickému směru, který hokejbal v posledních letech nabral. Hokejbal je tak pro mne každodenní součástí.