CROSSDOCK Extraliga

Ústí nevybojovalo v Extralize mužů ani bod, Kert Park se trefil patnáctkrát!

Během sychravého víkendu čekala na hráče Ústí nad Labem dvě utkání, ani v jednom však Severočeši na body nedosáhli. Nejprve prohráli s Kladnem, které si tak udrželo první pozici a o den později pak také s Karvinou.

Pátek 8.11.

TJ KOVO Praha vs. HC Kert Park Praha 1:6 (1:1, 0:3, 0:2)

Branky a nahrávky: 9. Bydžovský (Bureš, Krištof) – 11. Čejka (Šperl, Suchánek), 22. Fejfar (Zvonek, Wróbel), 28. Čejka (Danko, Šperl), 30. Střecha (Danko, Šperl), 34. Střecha (Danko, Vaniš), 36. Postulka (Wróbel, Zvonek).

Pražské derby vyznělo jasně ve prospěch Kert Parku, který se trefil do černého hned šestkrát. Jako první však šlo v utkání do vedení KOVO, které dokázalo využít přesilovou hru. Míček až za brankáře dostal v předbrankovém prostoru Martin Bydžovský. Pak už se ale slova ujali hosté, kterým stačilo dvě a půl minuty, aby srovnali krok a následně už jen navyšovali svoje vedení.

Sobota 9.11.

Elba DDM Ústí nad Labem vs. HBC Kladno 2:6 (0:1, 2:3, 0:2)

Branky a nahrávky: 27. Bačák (Stupka), 30. Tomáš (Grus) – 13. Hrabár (Procházka, Malecha), 17. Schnaubelt (Barnošák, Kohout), 21. Šrámek, 28. Pražák (Šrámek, Špaček), 31. Šrámek (Pražák, Dědič), 41. Barnošák (Schnaubelt, Kohout).

Souboj prvního se třetím nevyzněl pro Ústí vůbec dobře. V jednadvacáté minutě se Kladno díky Davidu Šrámkovi dostalo do tříbrankového vedení. Elbě DDM se podařilo dvakrát snížit, ale Kladno si vedení o tři branky pokaždé velmi rychle vzalo zpátky. O výsledku bylo definitivně jasno ve třetí části, kdy hosté dalšími dvěma přesnými zásahy rozhodli o své výhře.

HBC Most vs. HbK Karviná 3:2 (0:1, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 24. Krajíček (Chytrý, Wágner), 28. Chyba (Krajíček, Chytrý), 31. Chyba (Chytrý, Drož) – 5. Pala (Rosůlek J., Říman), 24. Pala (Říman, Farský).

První letošní vítězství se podařilo vybojovat Mostu, který získal tři body proti Karviné. Ve čtyřiadvacáté minutě využil Martin Pala již podruhé v zápase přesilovou hru, ale Karviná o slibné vedení přišla. Most srovnal již po šesti vteřinách a do konce druhé patnáctiminutovky se mu podařilo zásluhou Tomáše Chyby vyrovnat. Domácí hráči vstoupili do závěrečné části nabuzení a stačilo jim pouhých čtyřicet sekund, aby se ujali vedení. Těsný náskok nakonec udrželi až do závěrečné sirény.

HC Kert Park Praha vs. SK Sudoměřice 9:0 (1:0, 3:0, 5:0)

Branky a nahrávky: 7. Zvonek (Fejfar), 26. Střecha (Danko, Laurinc), 28. Danko (Kruček M.), 30. Čejka (Postulka, Kruček M.), 33. Wróbel (Kruček M., Fejfar), 35. Blaško (Vaniš), 38. Fejfar (Wróbel, Blaško), 39. Čejka (Kruček M., Kruček J.), 40. Střecha (Bošák).

Přesto, že Kert Park vstřelil v pátečním utkání šest branek, tak veškeré své zbraně nevystřílel a v sobotu proti Sudoměřicím dal ještě o tři góly více. Po první třetině bylo utkání vyrovnané a Sudoměřice prohrávaly pouze o jeden gól. Pak však Kert Park přeřadil na vyšší rychlost a svého soupeře vůbec nešetřil. Z přesného zásahu se radovalo hned šest hráčů domácích, Čejka se Střechou vstřelili po dvou brankách.

SK Hokejbal Letohrad vs. HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice 2:6 (0:2, 1:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 29. Lajčiak (Věchet, Hejtmánek D.), 37. Faltus (Krejsa) – 13. Filip (Bílý, Kubeš), 14. Vlasák (Förstl), 18. Bílý (Blažek, Král), 25. Kubeš (Krejčí, Filip), 36. Kubeš (Förstl), 42. Bílý (Filip, Krejčí).

Letohradu se domácí utkání s Autosklem nepovedlo. Před koncem první části se hosté dostali do dvoubrankového vedení, které ještě navýšili. Letohrad se prosadil až za stavu 0:4, kdy hostujícího brankáře překonal Lukáš Lajčiak. Autosklo si však vysoké vedení vzalo zpátky. Na pátou branku ještě zareagoval Filip Faltus, ale poslední slovo měli opět hosté, kteří si tak odvezli tři body.

HBC Plzeň vs. HBC Hradec Králové 1988 5:4 ss (1:1, 3:2, 0:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 14. Roušal (Benedikt O., Švarc), 16. Hanuš (Ulč D., Kunzmann), 21. Roušal (Šmucer, Švarc), 26. Kunzmann, rozh. náj. Průcha – 15. Malý (Novák), 24. Novák, 27. Březina (Svoboda, Fanderlík), 44. Malý.

Nejvyrovnanější utkání celé soboty viděli diváci v Plzni, kam zavítal Hradec. Oba týmy se dlouho přetahovaly, ale navrch měli pokaždé domácí hráči. Dvoubrankové vedení, které si vybojovali ve druhé třetině, udržet ale nedokázali. Druhou brankou v utkání srovnal ve čtyřiačtyřicáté minutě Pavel Malý, který si tak vynutil prodloužení. V tom se žádný z hráčů neprosadil, a nakonec rozhodli domácí až v samostatných stříleních.

Neděle 10.11.

Elba DDM Ústí nad Labem vs. HbK Karviná 2:5 (0:3, 0:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 40. Soukup (Bačák, Poláček), 41. Bačák (Soukup, Smolík) – 6. Diviš (Zaremba, Vosyka), 10. Diviš (Říman), 12. Vosyka (Rosůlek L., Diviš), 23. Diviš (Vosyka, Rosůlek L.), 26. Rosůlek L. (Diviš).

Ústečtí hráči nevytěžili body ani z druhého víkendového utkání. V tom se postavili proti Karviné, která chtěla napravit sobotní porážku od Mostu, a to se jí povedlo na jedničku. Již po první třetině vedla nad Ústím 0:3 a do konce druhé části přidala další dvě branky. Ústí se střelecky prosadilo až v závěru utkání, ztráta však byla velká a Severočeši ji už nedohnali. U všech branek hostů byl Jan Diviš, který zaznamenal hattrick, a navíc přidal ještě dvě asistence.

HBC Most vs. TJ Snack Dobřany 3:4 (1:0, 0:3, 2:1)

Branky a nahrávky: 6. Chytrý (Müller, Chyba), 35. Wágner (Janák, Krajíček), 45. Chytrý (Krajíček, Rejthar) – 21. Kovářík J. (Šlehofer V. ml., Truchlý), 23. Kovářík J. (Bárta), 25. Kovářík D. (Sloup), 39. Kovářík D.

Druhou výhru víkendu se Mostu připsat nepovedlo. Proti Dobřanům se dostal sice v šesté minutě jako první do vedení, ve druhé třetině však Dobřany otočily skóre třemi brankami ve svůj prospěch. Mostečtí hokejbalisté ještě v závěru zabrali a snížili na rozdíl jednoho gólu, ale do konce utkání již zbývalo pouhých deset sekund, což bylo na vyrovnání málo. Do listiny střelců Dobřan se hned čtyřikrát zapsal Kovářík, dvakrát se však jednalo o Dana a dvakrát o Jana.