CROSSDOCK Extraliga

Pardubice udělily Letohradu lekci z produktivity a oplatily mu loňské vyřazení!

V rámci Extraligy mužů o druhém listopadovém víkendu byla k vidění také jedna z variant východočeského derby, tentokrát to mezi Letohradem a Pardubicemi. Naposledy se tyto celky střetly během loňského čtvrtfinále play off, tehdy se radovali Jeleni, kteří lépe vstoupili i do první odvety v sezóně.

Převaha na hřišti vedení znamenat nemusí

Prvních deset minut úvodní periody patřilo jednoznačně Letohradu, Autosklo se dlouhé chvíle nemohlo dostat k pořádným útočným akcím a nebýt povedeného přelomu ze třinácté minuty na čtrnáctou, museli by být hosté v kabině hodně hlasití, aby se v tomto souboji zlepšili. To ale nakonec příliš platit nemuselo, protože po tlaku domácích a neproměnění jejich slibných šancí nejprve využil početní výhodu pardubický Petr Filip a slepenou brankou záhy navázal Lukáš Vlasák. Pro Jeleny bylo ještě hůře na začátku druhého pokračování, kdy na 3:0 pro hosty zvyšoval Jan Bílý.

Letohradští celou první periodu vyhráli na střely 15:4! Pardubice ale domácím do posledního doušku ukazovaly, co je to proměňovat gólové šance, v čemž pokračoval i na začátku pětadvacáté minuty Pavel Kubeš - 0:4! Za domácí sice dokázal korigovat výsledek Lukáš Lajčiak, na kterého pardubická defenziva zapomněla mezi kruhy, příliš vrásek to však Autosklu přinést nemuselo.

Tahouni promluvili ještě jednou

Otěže zápasu i nadále drželi v rukou hosté, důkazem toho byla druhá branka v zápase od Pavla Kubeše a také trefa Jana Bílého. Tato dvojice tak potvrdila, že kanadské bodování celé extraligy vede v momentální chvíli zcela zaslouženě. Letohradští už stihli v průběhu povedené ofenzivní hry Autoskla pouze snižovat brankou Davida Halbrštáta. Jelenům to ale nebylo co platné, východočeský rival z Pardubic si domů odvážel tři body za vítězství 6:2!

OHLASY TRENÉRŮ

Jiří Christ (asistent trenéra Letohradu): Do zápasu jsme šli hodně namotivováni, a to si myslím bylo hodně vidět. První třetina patřila nejprve jasně nám, Pardubice jsme přestříleli, ale branku nedali. Bohužel jsme potom naopak inkasovali z přesilové hry soupeře my a po následné chybě to bylo už 0:2. Za takového stavu je utkání už velice těžké otáčet, a to následující minuty i potvrdily.

Jiří Mašík (trenér Pardubic): Musíme si přiznat, že nebýt těch našich dvou branek na konci první třetiny, tak by úvodní část zápasu patřila jednoznačně domácím. Letohrad nás nejprve přestřílel, hrál o hodně aktivněji, kdežto my jsme nechtěli hrát od začátku nahoru dolů a raději to více zavřít. Domácí ale byli i tak o hodně aktivnější v soubojích a v našem obranném pásmu nám dělali problémy. Naštěstí se nám podařilo dát dvě branky a tím zápas trochu zlomit, i tak jsme si ale museli o první přestávce v kabině některé věci trochu důrazněji říci.