CROSSDOCK Extraliga

Loňská čtvrtfinálová bitva ve východních Čechách nabídne v sobotu první reprízu!

Hokejbalová Extraliga přinese o nadcházejícím víkendu další dávku zajímavých střetnutí. Možná to nejzajímavější se ale uskuteční ve východních Čechách. Na stadion letohradských Jelenů totiž zajíždí pardubičtí Autoskláři.

Defenziva Jelenů už není tak pevná

Hokejbalisté z Letohradu se dlouhé roky opírají v české nejvyšší soutěži především o tuhou a mnohdy i nepropustnou defenzivu. Letos tomu však už úplně tak není. Jeleni za devět úvodních zápasů inkasovali čtyřiadvacetkrát, což je řadí ve statistice obdržených branek, mírně zkreslené nestejným počtem zápasů, na dělené čtvrté místo.

Letohrad tak zatím patří do druhé poloviny tabulky, kde jsou týmy na sebe naskládané klidně i s odstupem pouze jediného bodu. Jeleni před sebou momentálně mají nejblíže Plzeň a Hradec Králové, na tyto soupeře ovšem ztrácí čtyři body. Případná sobotní výhra proti rivalovi z Pardubic by se tak družině hlavního trenéra Frimla více než šikla!

Pardubice jsou po výpadku zpět na vítězné vlně

Autoskláři se drží v letošním ročníku už od jeho samotného začátku u vrcholu tabulky. Několik kol ji dokonce vedli, nakonec je ale po dvou výpadcích v derby s Hradcem a doma s ústeckou Elbou, předskočilo Kladno. U Pardubických, momentálně na druhé příčce, ale už opět vládne pohoda. Dokazuje to i drtivá výhra z minulé neděle proti hodně trápícímu se Mostu v poměru 11:2.

Poslední zápas Pardubic tak trochu zkresluje statistiku produktivity, na druhou stranu se ale jednalo zkrátka o extraligový mač, a to, že se na straně domácích tolik urodilo? Takových zápasů je v každém ročníku více a posunutí Jana Bílého, s momentálním počtem 19 kanadských bodů, a Pavla Kubeše s na kontě o dva body méně, do čela produktivity celé Extraligy, je tak velkým zdviženým prstem pro Letohrad, který to bude mít s bráněním nejen těchto borců hodně složité! Pardubice navíc požene dopředu i vidina oplátky nepovedené loňské vyřazovací části!