CROSSDOCK Extraliga

Nejlepší hráč víkendu Jan Čejka sestřelil Letohrad! Už bylo na čase, oddechl si

Velkou zásluhu na vynulování Jelenů měl junior z Hostivaře Jan Čejka, který reprezentačnímu gólmanovi Šimarovi vstřelil dva góly! Fanoušci ho pak v anketě na sociálních sítích zaslouženě zvolili nejlepším hráčem uplynulého hracího víkendu.

Hned při prvním útoku se nám podařilo vstřelit gól

Ve středu jste vyhrál anketu o nejlepšího hráče uplynulého hracího víkendu v Extralize mužů! Potěší takovéto dílčí ocenění, i když hlasují fanoušci, známí a kamarádi? (úsměv)

Takové ocenění by potěšilo asi každého a ani já nejsem výjimkou, ale asi nejvíc tohle ocenění potěší naše pokladníky (smích).

Ocenění jste si ale rozhodně zasloužil, přeci jenom, vstřelit při vítězství 3:0 nad Letohradem dva góly reprezentačnímu gólmanovi Šimarovi, to musí potěšit. Jak byste popsal pro čtenáře webu hokejbal.cz obě své trefy? Hned ta první byla vítězná, kdy jste proklouzl obranou Letohradu jako nůž máslem!

Góly mě určitě potěšily, už taky bylo na čase. Hned při prvním útoku naší lajny jsem dostal míček na modrou a soupeřovi obránci mi dali dost volného prostoru na to, abych se dostal až před gólmana a rychlou kličkou do bekhendu jsem to zavěsil pod břevno. Druhá branka byla spíše náhodná, když mi „Džegr“ (spoluhráč Vojtěch Jágr pozn. red.) nahrál na „nepovedenou“ střelu z první, kterou jsem trefil po zemi k tyči do protipohybu.

Tréninky na Lužinách nám hodně pomáhají

Kert Park měl dost vlažný start do soutěže, dlouho se topil pod hranicí postupu do play off, ale v posledních dvou zápasech se můžete chlubit sedmi vstřelenými góly a žádným inkasovaným, přitom jste hráli proti těžkým soupeřům. Co se v týmu změnilo, že najednou opět tak šlapete?

Máme hodně nový tým, hlavně co se týče obrany. Potřebovali si zvyknout na náš styl bránění, který se pomalu zase rýsuje do lepšího a lepšího stavu. Také Péťa (gólman Petr Mikl pozn. red.) teď hodně drží, a to každému pomůže, když se můžeme spolehnout na jistotu v zádech. Furt je na čem pracovat a kde se zlepšovat, ale věřím, že teď to bude zase starý silný Kert Park!

V celku mistra z Lužin nastupujete se svými dalšími třemi vrstevníky z juniorky Hostivaře. Jak často s Kert Parkem trénujete a cítíte na sobě všichni určitý individuální progres pod taktovkou jednoho z nejlepších trenérů v České republice Davidem Kunou?

Myslím, že nám všem tréninky na Lužinách hodně pomáhají. Všichni kluci jsou za tu příležitost rádi. Jezdíme na Lužiny dvakrát týdně, a to hlavně ve středu a pátek. Posun tam je čím dál větší a věřím, že to bude dále pokračovat. Jsou to obrovské zkušenosti, které nám pomohou jak v 1. Lize tak i v reprezentaci.

Derby je derby a není v něm favorita!

Čeká Vás náročný víkend. V pátek večer se v boji o Prahu střetnete s KOVEM, v sobotu pak na domácím hřišti se Sudoměřicemi. Do obou zápasů půjdete chtě nechtě v roli favoritů. S čím na tyto soupeře, kteří budou podle všeho vycházet z tuhé obrany, musíte vyrukovat?

Určitě to budou další dvě těžká utkání. Musíme hlavně hrát s klidem v obranné třetině a využívat šancí, které si vytvoříme. To bude zásadním klíčem k úspěchu. Derby je derby a v tomto zápase není favorita, papírové postavení nebude vůbec hrát roli. Věřím, že to bude velmi kvalitní zápas, který bude hlavně silový. Sudoměřice před sezónou velmi dobře posílily, takže nás také nečeká nic lehkého. Ale věřím, že obě utkání dovedeme do vítězného konce.

Letošní sezóna bude vrcholit juniorským mistrovstvím světa hráčů do 18 a 20 let ve švýcarském Vispu a Raronu! Vy patříte do kategorie U18, ale naplno se připravujete s dvacítkou. Je velkou motivací probojovat se na šampionát? V sobotu jste si pěkně „zavařil“, když jste sestřelil své trenéry z reprezentace, že? (úsměv)

Je to pro mě velká motivace, pro koho by také nebyla! Snad jsem se trenérům ukázal a snad dlouho na mě nebudou naštvaní, a ještě se podívám na další soustředění (směje se).