CROSSDOCK Extraliga

Delší pauza nám přišla vhod, pilovali jsme přesilovky, přiznává karvinský trenér Popek

Se zápasem k dobru proklouzli o víkendu zpět do postupující osmičky. Řeč je o hokejbalistech Karviné, kteří v sobotu zvládli moravské derby se Sudoměřicemi, jimž se střetnutí naopak nepodařilo i kvůli ne zcela ideální stabilitě na mokrém povrchu.

Chyběla nám bojovnost

Trenére, do utkání jste skvěle vstoupili, vedení 3:0 za pár minut bylo zřejmě stěžejní, že?

Určitě. Jenže, dostali jsme se sice hodně rychle do tříbrankového vedení, ale mysleli jsem si, že ho ve druhé třetině ještě navýšíme a bezpečně si dojdeme pro tři body. Ovšem prostřední část zápasu z naší strany nebyla příliš dobrá, soupeře jsme hloupými chybami pustili do hry, ale naštěstí jsme inkasovali jenom jednou. Mrzí mě ta zbytečná vyloučení, která nám komplikovala naši hru. Tři body po delší pauze jsou pro nás ovšem hodně důležité.

Sudoměřickým hráčům se povrch hodně klouzal, upozorňoval jste na to svůj tým, že by toho měl využít?

Ano, bylo to vidět hned od první minuty, že to soupeři hodně klouže. Takže jsem to hráčům říkal, že toho musí využít. Jenže u míčku jsme sice byli dříve a mohli jsme být i stabilnější, Sudoměřice ale tohle všechno dohnaly svou bojovností a hlavně tím, že jejich hráči byli tvrdí v osobních soubojích. To nám naopak chybělo...

Prohra na Kladně nás mrzela

Oba týmy měly v podstatě více jak dvoutýdenní pauzu, promítlo se to do vzájemného souboje?

To těžko hodnotit, ale musím říci, že nám ta pauza určitě pomohla. Zapracovali jsme totiž na nějakých situacích, kde nás tlačila v taktice bota. A to byla hlavně přesilová hra, kterou jsme nedokázali v zápasech využít tolikrát, jak by bylo potřeba. Někteří kluci ale byli mimo pracovně, takže z těch dvou tří týdnů zase tolik času na trénink nebylo.

Se sezónou ale rozhodně nespokojeni zatím být nemůžete, ne?

To zase ne, před zápasem se Sudoměřicemi jsme byli padesátiprocentní. Ale sezóna pro nás prakticky teprve začíná, odehraná je zatím pouze první čtvrtina. Odehráli jsme těžká utkání v Pardubicích a na Kladně, kde jsme už ale byli o hodně vyrovnanějším soupeřem, než s pardubickým týmem. Bohužel nás srazila inkasovaná branka ve vlastní přesilové hře a Kladno pak celý zápas otočilo do vítězného konce. To nás mrzelo. My jsme ovšem hlavně rádi, že jsme po sobotě konečně letos zlomili prokletí výhry v živém přenosu. Zatím jsme totiž letos vždycky jen prohráli (směje se).