CROSSDOCK Extraliga

Kert Park zpátky na koni! Hradec a Pardubice rozstřílely trápící se Most

Řádění svých soupeřů odnesl v Extralize mužů Most, který ve dvou zápasech inkasoval dohromady sedmnáct branek! Jasnou výhru si připsal Hradec Králové a také pardubické Autosklo.

TJ Snack Dobřany vs. TJ KOVO Praha 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 14. Remiáš (Truchlý, Šlehofer V. ml.), 18. Kovářík D. (Šlehofer V. ml.), 29. Kovářík D. (Bárta), 37. Kobr (Šlehofer V. ml.) – 37. Adam (Winter).

V souboji sousedních týmů v tabulce se mnohem lépe dařilo Dobřanům, které si v utkání proti KOVU došly pro tříbodovou výhru. Dobřany se poprvé prosadily na konci první třetiny, kdy využily přesilovou hru. Dobrým výkonem si postupně došly až pro čtyřbrankové vedení. Pražský tým se naopak dokázal prosadit až po čtvrtém zásahu domácích, což už bylo na zdramatizování utkání pozdě. I přesto zkusilo KOVO ještě hru bez brankáře, další branku už ale nepřidalo.

HBC Kladno vs. HBC Plzeň 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 15. Schnaubelt M. (Hnízdil), 27. Dědič (Špaček) – 44. Průcha (Kejř, Valenta).

Velmi vyrovnané utkání viděli diváci na Kladně, kam zamířila Plzeň. Kladenští hráči se dostali minutu před koncem první části do vedení a do šaten tak odcházeli spokojenější. Bylo to následně opět Kladno, kdo se trefil do černého. První branku Plzně vstřelil sedmasedmdesát vteřin před koncem základní hrací doby Michal Průcha, který tak ještě vykřesal jiskřičku naděje hostujících na zisk bodů. Další gól diváci už ale neviděli, všechny tři body zůstaly na Kladně, jež i nadále zůstává na čele tabulky.

HBC Hradec Králové 1988 vs. HBC Most 6:0 (4:0, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 2. Šimůnek, 8. Březina (Lux), 9. Malý (Škoda, Novák P.), 10. Březina (Šimek), 24. Malý, 29. Krejčík (Novák P.).

Jasnou záležitostí byl duel mezi týmy Hradce Králové a Mostu. Domácí hráči vstoupili do utkání velmi dobře a již po patnácti minutách vedli 4:0. V prostřední části přidali další dva góly a o vítězství bylo jasno. Most na hradeckého brankáře nenašel recept a z východočeské půdy odjel bez vstřelené branky. Za domácí se naopak dvakrát prosadil Pavel Malý a Ondřej Březina.

HbK Karviná vs. SK Sudoměřice 4:1 (3:0, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 11. Pala (Farský, Rosůlek J.), 14. Vašek (Rosůlek L.), 14. Hladký (Diviš, Havlík), 42. Skyba (Pilch, Hladký) – 26. Černek (Tóth D., Tóth M.)

Výborný vstup do zápasu měla také Karviná, která si vyšlápla na Sudoměřice. Dvě branky se podařilo domácím vstřelit během pouhých čtrnácti vteřin a po první třetině vedla již 3:0. V prostřední části si slovo vzaly také Sudoměřice, za které se prosadil těsně po konci přesilové hry Denis Černek. Tříbrankové vedení vzal Karviné zpátky Milan Skyba. Hosté ještě zkusili hru bez brankáře, z níž ale žádný přesný zásah nevytěžili.

HC Kert Park Praha vs. SK Hokejbal Letohrad 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 2. Čejka (Kruček M., Dejneka), 6. Zvonek, 37. Čejka (Jágr).

Bez inkasovaného gólu odehrál utkání také brankář Kert Parku Petr Mikl. Jeho spoluhráči se naopak prosadili již ve druhé minutě a následně také v šesté. Skóre zůstalo dlouho nezměněné, dokud domácí nevyužili ve třetí třetině přesilovou hru. Přesným střelcem se stal opět junior z Hostivaře Jan Čejka, jenž tak dvěma góly rozhodl o výhře svého týmu.

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice vs. HBC Most 11:2 (2:1, 3:0, 6:1)

Branky a nahrávky: 9. Krejčí (Kubeš, Bílý), 14. Krejčí (Bílý, Blažek), 18. Blažek (Krejčí, Bílý), 20. Moravec (Kohoutek), 24. Krejčí (Kubeš), 33. Förstl (Kubeš, Bílý), 35. Langr (Janeček, Moravec), 36. Strouhal (Vlasák), 36. Strouhal (Förstl, Vlasák), 44. Bílý (Kubeš), 45. Vlasák – 8. Singer (Chytrý), 45. Müller (Chytrý).

Mostu se nepovedlo ani druhé utkání víkendu, kdy narazil na pardubické Autosklo. Proti tomu se sice dokázal prosadit, ale pardubický tým zaznamenal hned jedenáct branek! První třetina byla ještě vyrovnaná, pak se však ke slovu dostalo Autosklo, které svého soupeře téměř k ničemu nepustilo. Hattrickem se blýskl obránce Roman Krejčí.

SK Sudoměřice vs. HBC Plzeň 1:4 (0:2, 1:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 28. Válek (Štefek, Studénka) – 4. Valenta (Kejř), 13. Benedikt, 23. Valenta (Vodrážka, Kejř), 30. Kunzmann (Hanuš).

Po sobotní porážce od Kladna si Plzeň v neděli spravila náladu na hřišti Sudoměřic. Utkání odehrála dobře od začátku, kdy si vypracovala dvoubrankové vedení. Od druhé patnáctiminutovky sice srovnaly Sudoměřice se svým soupeřem krok, ale do černého se trefil pouze Richard Válek. Náskok si tak Plzeň udržela a slavila tříbodovou výhru.