CROSSDOCK Extraliga

Moravské derby Karviná rozhodla během chvíle! Sudoměřičtí se k bodům nedoklouzali

V rámci aktuálního kola hokejbalové extraligy došlo také na první letošní moravské derby, které se odehrálo na hřišti Karviné. Slezané i Sudoměřice mají v letošním ročníku zatím skoro totožnou formu a oba týmy navíc více jak dva týdny nehrály soutěžní zápas.

Hosté ztratili zápas po třech slepených trefách

Nejvyrovnanější se v utkání nakonec ukázaly hned úvodní minuty. V těch se hosté, ale také domácí, snažili otevřít skóre celého nejprve hodně zajímavého duelu. Zatímco Jihomoravanům se to ovšem nepovedlo, domácí už byli o hodně úspěšnější. Nejprve si hosté nepohlídali v 11. minutě mezi kruhy stojícího Martina Palu - 1:0. Jenomže následně na něho navázali do přestávky ještě Martin Vašek a Miloslav Hladký. Pro Sudoměřice tak rázem bylo skoro po zápase!

Snaha hostům upřít nešla, s úspěchem se ale nesetkali

Jihomoravané se od druhé třetiny alespoň nepatrně zvedli, dokonce měli i dobré šance využít početní výhody. Jenomže kluzký povrch některým hráčům dělal velký problém, takže se karvinský brankář v podstatě skoro nemusel vážněji zapojovat do hry. Změnil to až blížící se konec druhé části, kdy vyžil volný prostor na levé straně hřiště hostující Denis Černek a bylo to už jenom o dvě branky - 3:1.

Bývalý hráč Sudek jim zasadil políček

Třetí část už toho příliš zajímavého nepřinesla, od obou týmů byla vidět bojovnost a na straně Sudoměřic ještě touha rychle snížit a tím tak vykřesat jiskřičku naděje. Veškeré snažení celku z jižní Moravy ale vzalo za své necelé čtyři minuty před koncem. To se prosadil proti "svým" ex-sudoměřický Milan Skyba. Jeho branka na 4:1 tak upevnila výhru Karviné a přeměnila ji už do konečné podoby.


HODNOCENÍ ZÁPASU

Petr Popek (hlavní trenér Karviné): Dostali jsme se hodně rychle do tříbrankového vedení a mysleli jsem si, že ho ve druhé třetině ještě navýšíme a bezpečně si dojdeme pro tři body. Jenomže prostřední část zápasu z naší strany nebyla příliš dobrá, soupeře jsme hloupými chybami pustili do hry, ale naštěstí jsme inkasovali jenom jednou. Mrzí mě ale ta zbytečná vyloučení, která nám komplikovala naši hru. Tři body po delší pauze jsou pro nás ovšem hodně důležité.

Sestavy:

HbK Karviná: Heczko (Židek) – Pilch, Růžička, Říman, Zaremba, Sladký, Vašek – Rosůlek J., Pala, Farský, Rosůlek L., Diviš, Pacas, Skyba, Havlík, Hladký, Mikeš, Řehůřek.

SK Sudoměřice: Grufík (Lindner) – Studénka, Šindlář, Hübl, Toman, Tóth M., Stratil - Helešic, Válek, Štefek, Kaluža, Chovanec, Balát, Randis, Navrátil, Tóth D., Král, Černek, Hések.