CROSSDOCK Extraliga

Zápas víkendu okoření moravské derby! Oba týmy vstupují do boje po delší pauze

Extraligový kolotoč se pro mnoho týmů roztáčí po týdenní odmlce. Dvojice moravských celků však pauzu měla delší. A právě Sudoměřice cestují v rámci nadcházejícího kola na půdu Karviné, kde nebude chybět ani naše redakce, tedy i s celým štábem TVCOM!

Slezané dvakrát po sobě prohráli a propadli se tabulkou

Karviná je letos zatím padesátiprocentní, což je pro ni do jisté míry úspěch. Slezané totiž udělali pár letních změn, jednou byla také výměna lodivoda. Karvinské áčko už totiž nevede Martin Pala starší, ale nově Petr Popek. A i na soupisce se objevili někteří novicové, včetně těch ze Sudoměřic, pro které první střetnutí proti "svým" tak rozhodně bude hodně třaskavým!

Karvinští, momentálně s devíti body na shodně deváté pozici v tabulce, se musejí vrátit především ke svému dobrému začátku sezóny, protože o lepší umístění přišli až v posledních dvou kolech, kdy nejprve prohráli v domácím prostředí s Plzní a poté nevyužili dobře rozehraného zápasu na Kladně, kde také padli.

Velký obrat nováčka obral Sudky o zatím poslední body

Sudoměřice před sezónou mocně začaly posilovat a už dopředu bylo jasné, že bude hodně zajímavé sledovat, jak se s letošním ročníkem Jihomoravané popasují. Po šesti odehraných kolech si Sudoměřičtí, stejně jako jejich sobotní protivník, mohou říct: Zatím to není zlé. Tři výhry plus jeden bod po remíze je řadí momentálně na osmou pozici. Sudoměřice však na většinu ostatních celků ztrácejí také dva zápasy a v případě další dvou výher by to klidně mohlo v součtu znamenat i čtvrté místo!

Celek nedaleko slovenských hranic navíc tento týden oznámil další posilu! Do týmu přivedl devatenáctiletého hokejového obránce ze Skalice Erika Muráně. Sudoměřice se zkrátka čím dál více snaží, aby to letos rozhodně neskončilo jenom snahou na hraně o čtvrtfinále! Sudoměřičtí navíc chtějí napravit zklamání ze svého posledního zápasu, kdy v Dobřanech sice vedli o čtyři branky, v bláznivém zápase ale nakonec prohráli 6:7!