CROSSDOCK Extraliga

Náš úkol? Hrát každý zápas vždy ještě lépe, poodkrývá kladenský Štěpán Důras

Pro Kladno to nebyl jednoduchý duel. Jediná víkendová dohrávka v přestávce extraligy se odehrála v Mostě, kde měli Rysové možnost dostat se na první místo v tabulce. To se jim nakonec povedlo, výkon Severočechů však rozhodně nenapovídal k tomu, že by se měli nacházet až na posledním místě tabulky.

Na špatné začátky zápasů si musíme dávat pozor

Štěpáne, byl to souboj dvou týmů z opačného pólu tabulky. Jak to, že to skončilo pro vás pouze výsledkem 2:0?

Když už jsme do Mostu jeli, tak jsme věděli, že budou domácí hlavně bránit, a že do obrany nehrají zase nějak špatně. Nedokázali jsme se s tím ale vypořádat a podle toho to také minimálně ty první dvě třetiny vypadalo.

Co tomu chybělo, střelba to určitě nebyla…

Myslím, že to bylo i trošku štěstí v koncovce, když jsme třeba netrefili odkrytou branku, nebo se to odrazilo těsně vedle volných hráčů.

Každopádně zápas byl hodně i o Mostu, který rozhodně nepředvedl výkon pasující ho na poslední místo, že?

Ano, to souhlasím. Ale bylo to také o nás, že jsme to utkání nepodchytili úplně tak, jak jsme si řekli. Stalo se nám to trochu už i v minulém utkání s Hradcem Králové. Musíme se z toho do příště poučit, abychom na to nedoplatili.

V tabulce jste se tak posunuli na první místo, mění se tím pro vás něco? Do zápasů teď už budete chodit převážně zřejmě jako jasní favorité.

Nemění se nic, pro tabulku to nehrajeme, hrajeme to na výkon. Trenér nám po každém zápase říká, ať se náš výkon ještě více zvedá. V podstatě už se trošku soustředíme na play off, které je sice daleko, ale chceme začít celé jaro úspěšně a s tím se pojí i dobře zvládnutý podzim.

V sobotu vás čekají doma plzeňští Mečouni, takže repríza loňského semifinále!

Těšíme se, čekáme, že Plzeň přijede v hodně silném složení. Musíme se na ně v týdnu zodpovědně připravit, abychom si připsali další tři body.