CROSSDOCK Extraliga

S asfaltem si musíme poradit, máme zkušený tým, nepochybuje Tomáš Wróbel

Po roce se opět na Československém Superpoháru, jakožto vítěz hokejbalové Extraligy, představí Kert Park. Tentokrát se vydá v sobotu 26.10. na Slovensko, kde se střetne se Skalicí. V loňském roce uspěl na Lužinách, kde porazil 9:1 Kometu Vrútky.

Máme spoustu mladých hráčů, které se snažíme zapracovat

O víkendu Vás čeká Československý Superpohár, s čím do Skalice pojedete?

Do Skalice jedeme určitě uspět a obhájit tenhle pohár z minulé sezóny. Před dvěma lety jsme tam smolně prohráli po nájezdech, kdy ještě pár vteřin před koncem jsme vedli. Takže jim máme co vracet.

Jedete obhajovat vítězství z loňského roku, bude letošní zápas o to těžší?

Určitě težší zápas to bude z toho pohledu, že budeme hrát opravdu na malém hřišti, a k tomu na asfaltu. Každopádně si s tím musíme poradit, jsme zkušený tým.

Vstup do nového ročníku se Vám příliš nepodařil, může být tento zápas pro Vás odrazovým můstkem?

Máme spoustu mladých hráčů, které se snažíme zapracovat do týmu, aby v budoucnu byli platní. K tomu máme pár klíčových hráču zraněných a pracovně vytížených. Nicméně po těch třech náročných sezonách je to pochopitelné. Pomalu už si to ale sedá, noví hráči už začínají chápat stanovenou taktiku.

Bodů mám paradoxně dost, na to, jak se cítím

Co je potřeba zlepšit, abyste se opět dostali na vrchol?

Pomalu si to sedá a zvedáme se. Jak jsem říkal, máme mnoho hráčů mimo. Musíme ale pochválit naše juniory, jde vidět, jak se zvedají každým zápasem. Takže zatím naše klíčové hráče nahrazují důstojně. Loni jsem v jednom rozhovoru říkal, že každa sezóna je jiná a ani tahle není vyjímkou (usměje se). Já bych toho tedy tolik neměnil. V žádném zápase podzimní části jsme nebyli horším týmem, ba naopak. Budeme pokračovat v tvrdé práci a ono se to otočí, uvidíte! (usměje se)

Utkání se Skalicí, jak už jsme řekli, odehrajete na asfaltu. Připravujete se nějak speciálně na tento daný povrch?

Připravujeme se klasicky na našem hřišti... Víme, že na asfaltu to je úplně jiný sport, ale uvidíme. Necháme se překvapit, v jakém stavu hřiště bude.

Vám osobně se daří, v sedmi zápasech jste si připsal třináct kanadských bodů, jste se svými výkony spokojený?

Paradoxně bodů mám docela dost na to, jak se cítím na hřišti. Vím, že dokážu být mnohem lepší. Možná se na mně podepsala i absence letní připravy, jelikož jsem byl na dovolené. Nicméně v zimní přípravě se do toho obuju naplno a věřím, že na jaře budu připraven lépe a nebudu potřebovat pět šancí na jeden gól, ale třeba jen tři (směje se).